Sidor

söndag 20 juni 2021

Kvällsritt med Bosse

Igår efter en mycket varm dag som spenderades på altanen och i soffan framför GCT-tävlingarna i Stockholm stack jag ut en runda med Bosse. Klockan var närmare nio när vi gav oss iväg och äntligen hade det börjat svalna lite ute. Vinden svalkade i alla fall, så det var skönt!

Vi red mot Linnarp, sedan Linnarpsvägen mot gärdsvägarna. Bosse lyckades snubbla på någonting på asfaltsvägen och var ruskigt nära att gå omkull. Han har ju blivit så mycket mer säker på hovarna den senaste tiden och det är rätt länge sedan han snubblade, men det kändes riktigt obehagligt, hela hästen liksom försvann framför mig. Lyckligtvis kom han upp på fötterna igen, han hade fått lite skrapmärken på vänster framhov, annars ingen skada skedd.

Han var rätt framåt, tanken var att ge honom ett lite lugnare pass lite mer på hans villkor. Ville han trava fick han det, ville han galoppera fick han det.

Vi travade på på gärdsvägarna och han var fin. Vi red sedan upp mot Hulegården där vi brukar galoppera upp, men denna gång var det en flock kreatur ända intill vägen som blev lite upprörda när vi kom, så jag lät honom skritta förbi där istället.

Det blev en lugn och trevlig runda och Bosse verkade nöjd över att få komma ut!

Härlig lördagskväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar