Sidor

torsdag 10 juni 2021

Bosse konditionsträning

Igår fick vi en solig och fin kväll, Bosse och jag! Vi gav oss ut för att träna lite kondition. Det var verkligen skönt att få komma ut efter en helt galen dag på jobbet med konstant sittande framför skärmen från klockan 7 till 17, med undantag för några toabesök och några koppar te.

Tanken med passet var att börja bygga lite styrka och kondition genom att trava och galoppera lite mer. Det är inte helt lätt för det är inte alltid Bosse är med på noterna, framför allt inte när det gäller galoppen. De flesta hästar jag känner älskar att galoppera, men Bosse kan vara lite seg med det. Men jag tror att det är för att han inte orkar riktigt och att hans vilja att galoppera kommer att öka ju bättre kondition han får. Han är nog en häst som behöver hållas i hög kondition, för när han hade det i vintras innan han blev skadad så var han verkligen mycket mer framåt.

Men han är underbar att rida, han går fram överallt och bekymrar sig sällan över saker och ting, vilket är väldigt skönt! Inga problem att rida honom precis var som helst!

Det blev en hel del trav, jag fick övertala honom att galoppera lite i början, men när vi närmade oss hemtrakterna igen så var han mer sugen på galoppen. Och det blev en hel del backar också, så det blev ett bra konditionspass för honom!

Efteråt fick han duscha ordentligt och även i ansiktet och då såg han så rolig ut att jag var tvungen att ta lite fail-bilder på honom:).






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar