Sidor

söndag 6 juni 2021

Äntligen ett bra pass!

Kalle har varit fortsatt pigg denna vecka trots värmen och de pass som har ridits i paddocken har väl gått sådär. Han har fått för sig att det finns troll i ena hörnet på kortsidan närmast stallet av någon anledning. Så vi har haft lite terapi med det där hörnet och det har blivit lite bättre. Han är dock väldigt uppmärksam på sin omgivning och det krävs inte mycket för att han ska tappa all koncentration.

Jag hade ju hoppats att han skulle bli lite sommartrött, som alla andra hästar jag har haft, men han har istället bara blivit piggare och piggare. Jag valde faktiskt att gå en runda med honom i fredags just för att han är så himla pigg och jag kände att jag behövde variera lite och bara låta honom komma ut.

När jag gjorde i ordning honom idag så var han i alla fall betydligt lugnare och han stod mest och sov på gången. Så det var ju goda tecken.


Jag ledde ut honom i paddocken och vi gick runt rätt länge. Jag rättade till hindren som jag hade ändrat när jag slängde ut saltet igår, det blev en serie med fyra travbommar och så hade vi de två diagonal-bomhögarna och 5½:an i mitten. 

Vi jobbade lite med kortsidan och från marken slappnade han av väldigt bra där och jag satt faktiskt upp där han tyckte att det var som farligast. Men när jag red igång honom så var det svårt att passera kortsidan på ett normalt sätt. Jag gjorde volter och grejade lite fram och tillbaka och sedan jobbade jag på långsidorna och på volten i andra kortsidan.

I traven var han lugn, fin och arbetsvillig. Jag fick jobba ordentligt vid farliga kortsidan, men han var fin i formen och i takten. Vi kunde trava över alla bommar utan bekymmer och rida på en åtta över diagonalbommarna. Han var lite slarvig med de fyra bommarna och trampade nästan på dem några gånger, men jag fick styra upp honom så att han landade mellan dem istället.

Galoppen var superfin idag i båda varven. Jag galopperade bara på volten i båda varven och sedan nöjde jag mig. Jag ville egentligen bara få ett pass där han kändes bra och där han fick känna att det han gjorde var bra och äntligen blev det ett sådant pass!

Jag kunde jobba igenom honom och ge honom uppgifter för att låta honom glömma allt "farligt" och det funkade riktigt bra idag!

Jag valde därför att inte traggla för länge med honom, utan låta honom känna att han gjorde rätt och att det var lätt. Men det kändes i alla fall som om vi var på väg åt rätt håll idag och det var väldigt skönt!

Jag skrittade av honom till fots efter passet för att få lite variation. Sedan blev det lite dusch och avsvampning innan han fick gå ut i hagen igen.


Min fine Kallis!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar