Sidor

söndag 30 september 2018

Hästmys

Idag har jag ägnat en stor del av dagen åt att ligga i soffan och titta på terrängen från Hermanstorps lag-SM-tävling. Så kul att se den fina banan och en hel del bra ridning. Jag blev så sugen på att rida terräng igen! Det var ju så kul. Eller det var ju rätt läskigt ändå, men det har jag förträngt nu...

Tyvärr så går det ju inte att sätta igång en häst för terrängträning när han inte kan behålla sina skor:(.

Men jag tog in hästarna i eftermiddags och gav dem lite mat innan jag tog ut Pelle på gången och gjorde i ordning honom för en ridtur. Jag passade på att klippa hans ostyriga man också. Den hade blivit så lång nu igen. Och så friserade jag hans fluffiga öron också. Han är så söt med sina långa örontofsar!

Han var ju så lugn och fin igår, så jag tyckte att det var lika bra att slänga på sadeln och se ifall det gick att rida honom idag.

Vi genade över stubbåkern och då fick han syn på Lukas och hans kvigor som tydligen var jättefarliga, så jag hoppade av och gick en bit med honom. Men han lugnade ner sig rätt snabbt och jag kunde sitta upp igen.

Han var vaken och lite avvaktande, men hade ändå framåtbjudning och lunkade på rätt bra. Det blev Linnarp runt idag, en runda som han brukar vara bekväm med. Efter ett tag fick vi ett annat ekipage före oss och då ville han springa ikapp, men det fick han inte och när de hade svängt in till sin gård lugnade han återigen ner sig och höll sig lugn hela vägen hem.

Det kändes riktigt bra att rida honom igen. Han är ju stel som en pinne, men han haltar inte längre, vilket är jättepositivt. Och det är ju kanske inte så konstigt att han är stel när han har vilat så länge.

Nu får vi se hur det går med Bosses sko, om den kan komma på snart. Om det ens går att få på den igen... Men jag hoppas att jag ska kunna rida honom till veckan i alla fall. Hoppas att han har piggat på sig nu när han får lite extra mat också!

Utsikt från Pelles rygg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar