Sidor

söndag 2 september 2018

Dagens stalljobb

Idag vaknade vi till strålande solsken och runt tjugo plusgrader. Så underbart! Det fick bli frukost på altanen denna fina morgon. Jag passade på att njuta lite extra eftersom jag visste vad jag hade framför mig resten av dagen; fortsättning i stallet, plocka sten och annat slitjobb.

Altanfrukost
Idag fick jag upp farten lite mer efter att ha fått tips om att använda kofoten för att bryta loss stenen. Det gjorde gott och det tog inte lång tid innan all sten var ute och då såg det ut såhär:
Mycket sten blev det!

All sten borta!
Ja, det blev ju en ansenlig mängd sten där ute i högen. Blev så mycket mer när det ligger i hög, tycker jag...

När jag var klar med stenplockandet fortsatte jag med släggan i de två gamla svinkättarna. Hoarna och betongkanter skulle bort. Samt den ena stolpen. Det var ett jäkla jobb som verkligen sliter överallt på hela kroppen. Men det blev bra till sist. Nu behövs nog bara lite jobb med en bilmaskin göras där jag inte riktigt kommer åt med släggan, sedan är det klart för gjutning där.

Här högg jag i!
Jag är riktigt nöjd faktiskt med jobbet idag! Här kommer en bildserie på hur det har utvecklat sig:

Såhär såg det ut från början

Igår såg det ut såhär

Nu ser det ut såhär!
Stolpen på bilden ovan som är markerad med pil ska tas bort också. Den fyller ingen funktion och är mest i vägen så det ryker! Jag testade att slå lite på den med släggan, men den flyttade sig inte så jag gav upp på den. Kanske kan någon stark man i min närhet fixa det...

Till sist började jag jämna till och köra ut sanden som ligger där vi ska gjuta. Det tycker jag är grymt svårt! Jag får aldrig det riktigt jämnt för jag har inte tålamod till att ta det lugnt. Men jag har i alla fall kört ut en hel del sand och jag hoppas att det räcker. Nu ska det bara på makadam, sedan går det bra att ta hit betongbilen!

Jämnt..?

Från andra hållet
Nu värker kroppen ordentligt! Framför allt ryggen, men även nacken, lårmusklerna, handlederna och händerna. Men det är det värt. Det här kommer att bli så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar