Sidor

lördag 1 september 2018

Plocka sten

Bosse har dragit av sin vänstra framsko, så eftersom hovis kommer på torsdag har jag beslutat mig för att låta honom vila och istället ge mig i kast med stallprojektet.

Jag började med att ta bort det hemmagjorda gallret som stod i fönstret där jag hade min andra häst för länge sedan. Det var lite pyssel med det, men gick rätt smidigt ändå. Sedan gav jag mig på den gamla svininredningen för att försöka få loss rören. På den närmsta i bilden nedan gick det inte, utan det får bli vinkelslip eftersom bultarna har runda huvuden och bara snurrar när jag försöker lossa muttrarna. Men däremot fick jag loss rören på den bortre i bilden i alla fall.

När jag var klar med det började jag slå lite med släggan för att få bort de gamla hoarna och kanterna runt dem. Tyvärr så är vår slägga bedrövlig då den hela tiden lossnar från skaftet. Så irriterande! Men jag fick bort lite grann i alla fall. Får väl bila bort resten, antar jag.

Sedan gav jag mig på kullerstenen. Jag började med stenarna som var längst bort. Det är riktig kullersten, runda naturstenar alltså.

Nu börjas det!
Det är ett jäkla slit ska jag tala om! Stenarna satt rätt hårt fast i gruset och de är rätt tunga också. De slängdes i skottkärran och kördes ut. Så det blev rätt mycket körande!

Jag fick upp två stenar som det har stått stolpar på. De var ju rätt rejäla!

Stolpstenar
Till sist hade jag fått upp all kullersten och sedan var det dags att plocka gatstenen. De satt ännu hårdare och det var ett jäkla jobb! Tunga är de också så det blev många vändor med skottkärran!
Klart framför sadelkammaren
Jag höll på hela eftermiddagen och det sliter ordentligt på kroppen. Ryggen och händerna är rätt möra nu! Men jag kom en bit på vägen i alla fall. Det går ju otroligt långsamt. Det är många stenar som ska plockas bort!

Mycket kvar som ska bort!

Kommit en bit på vägen idag ändå
När gatstenen är borta ska gruset grävas ur också. Sedan ska det på ett lager makadam innan vi gjuter. Det jobbet ser jag verkligen inte fram emot. Ännu mer ryggslitning. Men det kommer att bli bra det här! Jag ser så fram emot när det är klart och jag har mitt släta golv!

Ur denna synviknel ser det inte ut att vara lika mycket kvar...


Vi kommer att plocka bort två stolpar också. De har inte någon funktion, så det är lika bra att ta bort dem. Dock blir det två kvar som kommer att vara lite i vägen. Men de håller upp bärlinorna, så de är ju rätt viktiga att ha. Jag kommer att fortsätta imorgon, så får vi se hur långt jag hinner då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar