Sidor

måndag 17 september 2018

Rätt fin ändå!

Idag efter jobbet stod ett pass i paddocken med Bosse på schemat. Vi har ju inte tränat där på jättelänge pga uppehåll pga tappskor, så det var lite spännande att se hur han skulle agera idag.

Skon satt i alla fall kvar när jag hämtade honom i hagen och det såg inte ut som att den hade fått någon smäll såhär långt. Bra!

Han var rätt snäll där han stod på gången, inga surerier och han lyfte hovarna fint när jag skulle kratsa dem. Han blev inte ens jättesur när jag lade på sadeln.

Vi kom ut i paddocken och han var faktiskt väldigt framåt i den inledande skritten. Vi skrittade några varv på lång tygel och sedan red jag kortare stunder med korta tyglar, kanske en långsida och en långsida med långa för att hela tiden växla. Detta gjorde jag för att jag tycker att han kan bli sur när jag jobbar honom ordentligt, låter honom pusta på lång tygel och sedan börjar jobba igen. Så då tänkte jag vänja honom vid att jobba växelvis på lång och kort tygel så att det inte blir en stor grej.

Han var faktiskt jättefin! Han jobbade bra i traven. Lite framåtbjudningsproblem, men inte så farligt ändå. Han fattade galopp när jag ville och galopperade jättefint i båda varven. Det gick att reglera galoppen och han höll den fint.

Men efter ett tag blev han lite trött och började sura ihop, men jag ville jobba igenom det ordentligt och det lyckades jag med rätt hyfsat ändå. Jag var supernöjd med honom! Skönt att det inte har blivit så stor skada av uppehållet utan att han har backat i utvecklingen.

Framöver är planen att jobba honom kortare pass i paddocken, så att han inte blir för trött, vartannat pass. Och så kör jag mer dressyr ena gången och mer fokus hoppning andra gången och däremellan blir det uteritter med lite mer konditionsträning för det behöver han nu märker jag.

När vi var klara skrittade vi ut en runda för att skritta av. Han var lite tveksam i framåtbjudningen, men gick på bra efter ett tag. Så summa summarum var jag nöjd med honom idag! Duktig kille!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar