Sidor

söndag 30 september 2018

Here we go again

Denna vecka blev det inte mycket ridning. I tisdags var jag på möte på Landvetter hela dagen och kom hem sent. I onsdags var jag så jäkla trött när jag kom hem att jag inte orkade engagera mig i några hästar, dessutom var det blåsigt och regnigt. I torsdags hann jag inte pga faktureringen och i fredags var jag förvisso hemma tidigt, men prioriterade att få städat.

Men när jag var ute och gav hästarna lite mat i fredags såg att att Bosse ännu en gång hade lyckats dra till sin högra framsko. Jag blir så jäkla trött! Varför ska han dra sina skor hela jäkla tiden??? Varför kan han inte bara behålla dem på som en normal häst???

Fredagssko
Eftersom jag misstänkte att skon inte skulle sitta kvar tills nästa dag gick jag och hämtade hovtången och tog av skon. Jag hoppades att jag skulle kunna snickra dit den själv på lördagen.

Lördagen började med en promenad med vovvarna. De var pigga och glada! De blev väldigt laddade när en flock fasaner for in i en skogsdunge...

Fasan-spaning
Det var i alla fall en kall fin morgon, helt vindstilla och lite markfrost i gräset på sina ställen. Det var väldigt skönt att komma ut och för första gången i år kände jag att hösten verkligen börjar ta över.

Höst på ingång
Efter frukost gick jag ut i stallet, hästarna hade fått komma in och äta en stund på morgonen och nu var det dags att se ifall jag kunde få dit skon igen. Men tyvärr så är det så lite hovvägg kvar på insidan att jag inte lyckades få dit den. Så ingen ridning innan hovis har varit här:(.

Men han fick i alla fall sina dunderkurer med avmaskningsmedel. Först en spruta axilur mot springmasken som ska återupprepas om fyra veckor. Sedan fick han en spruta med cydectin comp mot alla andra maskar han har. Nu hoppas jag verkligen att den stackars hästen kan bli av med alla jäkla maskar

Avmaskning 1

Avmaskning 2
Jag ställde tillbaka Bosse i boxen och så fick Pelle komma ut på en promenad istället. Trots att det var rätt blåsigt när vi kom ut var han hur lugn som helst. Men han var ändå framåt och pigg. Och så var han helt fräsch när jag travade honom. Han har sprungit rent i hagen också en längre tid nu. Så nu hoppas jag att han är fräsch en gång för alla!

Gammelhästan på promenad
Jag är så förbaskat less på Bosses ständiga tappskor nu! Det förstör ju allting! Vi kommer aldrig igång ordentligt innan han tappar sko och så blir det uppehåll. Eftersom han går på sulan nu tack vare att det saknas hovvägg så kan jag inte rida honom utan att han får ont. Jag vill ju kunna rida så mycket att han får igång konditionen igen och går att rida ordentligt även på bana. Men det bara jäklas hela tiden. Suck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar