Sidor

söndag 9 september 2018

Morgonritt

I natt har jag sovit så bra och vaknade pigg och utvilad strax efter sju. Det är ju så skönt att sova i nybäddad säng!

Jag var inte så hungrig när jag vaknade så jag drog på mig ridkläderna och gick direkt ut för att hämta hästarna. Bosse skulle få sig en uteritt till. Jag funderade på ifall jag skulle köra ett paddockpass, men eftersom han har vilat lite nu så känns det bättre att han får komma ut lite istället för att riskera att han blir trött och sur på paddocken.

Jag borstade honom, plockade några fästingar och borstade av hovarna. Då såg jag till min fasa att han har trampat vänster framsko snett. Jag blir så jävla trött! Varför kan han inte hålla sina skor i schack???? Först tänkte jag att det bara var till att släppa ut dem i hagen igen, meddela hovis och vänta tills hon slår på skon. Men så tittade jag lite närmare och insåg att det kanske gick att göra något själv.

Jag kunde slå skon åt sidan så att den hamnade rätt på hoven igen. Sedan fick jag dra bort den söm på insidan som satt kvar och sedan kunde jag sätta tre nya söm på den sidan. Så nu hoppas jag att skon kan få sitta lite till. Bra att det gick att fixa i alla fall så att jag ändå kunde rida en runda.

Vi intog banvallen idag. Det var en mulen morgon och inte jättevarmt. Långärmad tröja var rätt plagg. Bosse var ganska pigg och vi travade och galopperade. Han var rätt på i galoppen. De senaste gångerna jag har ridit ut innan han drog skon så har han varit rätt slö i galoppen, lite tom. Men nu jäklar var där energi och han låg faktiskt på lite grann. Men inget som inte gick att bromsa.


Banvallen framför oss
Ungefär på mitten av banvallen är det lite "farligt" med ett jakttorn som ligger ned och idag även en hög med ensilageplast som inte har legat där tidigare. Så därför brukar jag sakta av och skritta där förbi, så även idag.

Efter det stället var det en massa vattenpölar på vägen och de använde jag till att få honom till att först skritta igenom dem. Lite svårt till en början, han ville bara gå bredvid istället. Men sedan köpte han det och då travade vi lite. Några gånger stack han åt sidan, några gånger igenom. Men det gick rätt bra.

Sedan fick han något spel när vi kom ut på Tvååkersvägen. Han dansade över hela vägen samtidigt som det kom en bil i väldigt hög fart. Såpass hög fart att jag var tvungen att visa idioten som körde att vederbörande behövde sänka farten. Då trillade poletten ner och bilen saktade in. Jag förstår inte hur man kan köra i full fart rakt emot en häst som hoppar runt över hela vägen. Vill man krocka med den eller????

Vi kom i alla fall av vägen till sist och svängde in mot Linneskogen. Där var han återigen pigg och travade på samt fattade galopp på eget bevåg. Han fick galoppera lite och sedan saktade jag av eftersom det finns lite "farligheter" längre fram på vägen som han brukar titta på. När vi hade passerat dem så satte vi återigen iväg i galopp. Fortfarande mycket energi i galoppen, den var yvig och han låg på lite i munnen.

Resten av rundan gick lugnt och fint och det blev mest trav och skritt resten. Det kändes som en bra runda med lite vattenträning och bra rakriktningsträning på banvallen.

Det är helt uppenbart att sommartröttheten nu börjar ge med sig och att jag har en häst som har betydligt mer energi. Det är ju rätt kul, men samtidigt kan det ge lite utmaningar framöver eftersom han nu har lite mer kondition än vad han hade för ett år sedan. Men jag hoppas att den där energin följer med in i paddocken så att jag kan jobba honom lite mer där framöver.

Equilabappen
Imorgon ska han få vila, då blir det jag själv som ska träna någonting, löpning eller rullskidor beroende på väder och vind. Jag hoppas att skohelvetet sitter kvar på tisdag så att jag kan rida honom i paddocken då så jag får känna lite på honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar