Sidor

söndag 16 september 2018

Ofrivilligt uppehåll

Ja, det har varit ett uppehåll här på bloggen också. Inte ofrivilligt, utan det jag syftar på är att min "käre" häst Garboso, aka Sko-Bo, återigen har dragit av sig en framsko. I tisdags skulle jag ut i hagen och hämta honom för att rida, men det sket sig för han hade dragit av sig vänster framsko. Jag blir så trött! Så nu har vi haft nästan en månads ofrivilligt uppehåll från ridning. Inte bra. Nu har jag ju äntligen kommit igång med honom och känt att det har varit många framsteg. Så ska jag inte kunna rida för att han drar av sina skor.

Men idag kom äntligen min snälla hovis och slog på en ny sko. Hon trångskodde honom allt vad det gick och fick satt många fina sömtag trots att det knappt finns någon hov kvar att spika i. Hon varnade mig för att han kunde bli öm eftersom det var så lite hovvägg kvar att han typ har sulan direkt mot skon. Men jag tänkte att jag måste passa på att rida när han ändå har skor på sig.

Planen var att rida ut en kortare runda och helt enkelt avbryta ifall han skulle kännas halt eller så. Så jag gjorde i ordning honom. Plockade ca en miljon fästingar igen. Jäklar vad de är på nu de äckliga små djuren! Blä!

Jag klippte honom i nacken och så kapade jag svansen som har växt ordentligt i sommar. Manen borde också friseras, men jag tror att jag tar det någon annan dag istället.

Jag fick på sadel, träns och allt annat som skulle på och sedan gav vi oss iväg. Han kändes lite stel till en början, men blev bättre rätt snart och skrittade på fint. Han var framåt utan att vara stissig och det var ju bra med tanke på att han kändes lite för på förra helgen när jag red.

Först tänkte jag ta en kort runda, men eftersom han kändes så fin så red jag ner för Mute backe och sedan upp till grushålan. Han blev lite rädd för några som stod och eldade i en tunna, men jag behövde bara krama lite lätt med benen så gick han framåt. Så himla duktig!

Vi travade lite i grushålan och det kändes bra, ännu ingen hälta så vi fortsatte upp i Skattagårdsskogen där han var lite spooky, men gick på bra ändå. Vi travade även där och sista biten galopperade vi. Han var jättefin i galoppen. Lite lugnare idag och väldigt kontrollerad och fin.

Sedan traskade vi vidare hemåt, hann med en kort galopp till innan vi gav oss ut på Obbhultvägen och skrittade hem.

Jag var jättenöjd med honom idag, jag tycker verkligen att han skötte sig jättefint! När vi var klara så släppte jag honom och Pelle bakom uthusen i en mindre hage för att se om det blir bättre för honom och hans skor att gå i en hage där han inte kan springa runt så mycket. Nu håller vi tummarna för att skojäklarna sitter!

Igår började jag återigen skyffla ut grus från stallet där vi ska gjuta och idag blev jag äntligen klar. Så skönt! Nu ska vi in med ett tunt lager makadam och så ska Christoffer bila loss lite mer betong i en av de gamla kättarna. Jag får inte loss det med släggan, så det behövs en bilmaskin. Sedan kan vi beställa betongbil! Åh, vad jag ser fram emot att detta ska bli klart och jag ska få mitt fina, släta betonggolv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar