Sidor

lördag 8 september 2018

Lördag!

Lördag idag! Veckorna går snabbt nu. Plötsligt har det gått lika många arbetsveckor som jag hade semester och det känns som om jag aldrig har haft semester. Första veckan i september är snart avklarad och hösten står för dörren. Men denna vecka har bjudit på lite härlig värme igen som avbröts igår med rejäla regnskurar.

Tyvärr så har det inte blivit någon ridning pga Bosses tappsko, men i torsdags ordnade hovis nya dojor, så idag var jag grymt laddad för en ridtur.

Men först blev det en löptur. Solen sken när jag gick upp och jag tog på mig träningskläderna. Jag gick ut och hämtade Selma och vi gav oss iväg. Jag hade shorts och linne på mig och morgonen var rätt sval ändå. Men det var helt underbart att springa i den friska höstluften.

Vi sprang banvallen ut mot Tvååkersvägen och sedan tillbaka Linnarpsvägen. Drygt fem kilometer sprang vi innan jag släppte lös Selma.

Laddad vovve!
Hon älskar att springa lös på åkrarna. Idag hittade hon en hare också, som hon drev någon minut innan hon tröttnade. Hon är verkligen ingen drivande hund, hon stöter bara. Men sedan var hon trött och nöjd i alla fall.

Efter löprundan hämtade jag in hästarna och gav dem lite lucern medan jag gick in och åt min egen frukost. Det drog ut på tiden lite då jag och Magnus diskuterade lite grejer. Men till sist kom jag ut och kunde göra i ordning Bosse för en ridtur.

Fästingarna har verkligen vaknat till liv och jag gjorde ett rejält jobb med att plocka bort alla som jag kunde hitta på Bosse. De verkar älska honom, de äckliga djuren!

Till sist kom vi i alla fall ut och vi tog en kortare skogstur. På en grusväg där vi travade började han plötsligt att galoppera av sig själv. Han körde ner huvudet och sköt lite rygg. Jag drev på honom och han slutade. Men så kom det en vattenpöl som han upptäckte lite sent och då skuttade han över den och körde ner huvudet igen. Lite överladdad efter en och en halv veckas vila:).

Bosse bus på tur
Det var i alla fall kul att komma ut. Han skötte sig fint, var lite på tårna eftersom det blåste en hel del, men överlag rätt lugn ändå. Några hopp hit och dit men inget som inte gick att hantera.

Efter ridturen gick jag igenom Pelle också med avseende på fästingar. Han hade några stycken, men betydligt färre än Bosse. Men bra att ha gått igenom honom också i alla fall.

Efter hästarna tog jag ut alla vovvar och så fixade jag lite i trädgården som har kommit lite i skymundan den senaste tiden. Jag plockade ogräs. Drog bort överväxta sallader och zucchiniplantorna som har levererat mängder av zucchinis i år.

När jag höll på med det började det regna, så jag fick baxa in alla hundar i hundgården igen och sedan gick jag in för att städa huset.

Nelly fick feeling och hoppade i en vattentunna för att bada och dricka lite, sötnosen...

Badhunden i tunnan!
Men lagom till jag kom in slutade det att regna och solen kom fram. Men huset behövde städas, så det gjorde jag. Gjorde ugnen ordentligt ren, så jäkla tråkigt, bytte sängkläder och alla handdukar. Det tog sin tid, men nu har jag ett fräscht och nystädat hem. Så härligt!

Ja, så gick denna lördag åt också. Imorgon är det söndag. En ridtur på Bosse ska hinnas med och så ska mer grus ut ur stallet så att vi kan lägga på makadam och sedan äntligen gjuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar