Sidor

söndag 19 april 2015

Tjejfrukost i Skogstorp

Ännu en strålande solig dag idag! Och tjejfrukost hos bästa Martina som bor i Skogstorp. Vad passar då bättre än att ta cykeln dit? Och Älsklingen skulle hämta lastbilen på verkstaden som ligger mellan Björkäng och Morup, så sällskap fick jag också.

Såklart tog det en evighet innan han hade fått på sig alla kläder han skulle ha och vi kunde komma iväg. Funderar på om jag ska börja plocka fram kläderna åt honom i fortsättningen... :)

Jag sa till honom att nu jäklar får vi köra på så att jag inte blir flera timmar försenad. Och jäklar vad han cyklade! Det var bra fart på honom idag! Helt fascinerande. Backarna, som han har klagat på tidigare tog han i racer-fart och jag behövde inte bekymra mig om att det gick för långsamt... Imponerade. Och kul!

Det var ganska lättcyklat då vi hade medvind hela vägen. Men benen kändes lite sura efter gårdagens löprunda på två mil. Och det vore väl konstigt annars. Men vi höll ändå hyfsat bra fart och jag ökade lite när jag släppte honom hos verkstaden.

Jag körde gamla E6:an, men oj, vad tråkigt det är när det är platt hela tiden och man inte kan rulla i några nedförsbackar. Tur att man har kuperad terräng här hemma!

Det tog en timme och 20 minuter att köra 3,4 mil, så det var helt ok.

Och då var jag ju såklart hungrig igen. Så det var mycket gott med frukost som Martina hade ordnat så fint!

Efter ett par timmars tjejsnack och ätande var det dags att ge sig hemåt. BAM! Rak motvind! Ojojoj, vad tungt det var! Ingen chans till återhämtning någonstans! Och ingen man kunde lägga sig bakom för att få lite lä. Det var inte kul!

Men jag kämpade på. Den här gången körde jag kustvägen upp till Morup, sedan förbi Morups kyrka och vidare till Tvååker och sedan hem därifrån.

Det var så skönt att komma hem och få vila benen! Men nu fick jag ihop 68 kilometer cykling idag totalt sett och jag har varit ute i tre timmar! Bra uppladdning inför kommande cykelturer till och från jobbet som jag har planerat att börja med så snart hästarna är ute på nätterna och jag inte behöver släppa ut dem på morgnarna!

Nu ska jag ut i min trädgård igen. Plantera lite syrén-buskar och ta upp lite stenar som behöver tas bort innan vi ger oss på altanerna. Härligt att vara ute hela dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar