Sidor

lördag 18 april 2015

Full rulle idag!

Åh, vad det var skönt att få sätta sig ner i soffan och bara vila lite! Denna dag har jag varit igång från tidig morgon! 

Selma och jag inledde dagen med ett långpass. Jag hade inte bara missat att det var afterwork igår (hade ingen sagt något på jobbet hade jag inte haft en aning), utan även att jag ska på tjejfrukost imorgon. Jag föredrar att springa mina långpass efter frukost och så blir det ju inte imorgon pga tjejfrukosten, så därför blev det långpass idag istället.

För att slippa bli ihjälkörda på den korta sträckan på 153:an som vi normalt brukar springa, sprang vi istället via Linnarpsvägen och upp till korsningen där det finns ett övergångsställe. Sedan sprang vi Skällingevägen upp till Skällinge. Och ja, det gick uppför ordentligt. Kilometer fyra och fem var nästan bara uppför och det kändes.

Men vi sprang på bra ändå och det kändes bra när vi svängde in på grusvägen mot Nedre Lia. På den vägen är det också rätt mycket upp och ner, men inte mycket trafik och mer skog. Härlig natur!

Selma fick såklart stanna och dricka och bada vid några vattendrag, det var ju rätt varmt idag sålänge nordanvinden inte blåste på oss.

Selma glömde att hon var i vattnet och körde ner örat:)
Vi sprang vidare förbi Brännhult och Stensared och vid 18 km började jag bli riktigt trött och sliten. Inte lika lätt att springa idag som förra lördagen! Men det är ju det man måste träna på när man ska springa Göteborgsvarvet, de sista jobbiga kilometerna!

När vi kom hem hade vi besök av en snäll person som hjälpte oss att fixa ett nät på skorstenen så att de helvetes kajorna inte kan bygga bo i skorstenen igen. De hade släppt ner lite pinnar, men ingenting hade fastnat, så med lite hjälp åkte de ner i bakugnen så att vi kunde ta ut dem där. Så gött att ha löst det problemet!

Vi kommer också att få lite hjälp med våra altaner som skall byggas i vår. Så himla gött! Det har jag bävat lite för, men nu ser det ut att lösa sig! 

När jag käkat och duschat drog jag en vända in till stan för att köpa foder till hästarna. Fick även hittat två stora, fina krukor att ha utanför grinden, blev riktigt bra när jag fick planterat lite blommor i dem!

Älsklingen var på röjarhumör, så vi började röja ut bastun, som jag har tänkt göra ett tag. Det är det som är fördelen med att inte ha några stora byggprojekt, man hinner röja alla ställen som behövs efter att man renoverat och ställt grejer som kan vara "bra att ha". Så nu har vi en tom bastu. Med en vedkamin. Som vi inte tänker elda i...

Bastukaminen
Det låg faktiskt lite aska i den, så att någon gång har man ju faktiskt använt den där bastun till det den ska användas till istället för till förråd...

Lite ny bastupanel, lavar och ett elektriskt bastuaggregat, så kan man basta. Kanske vore bra för mig, som tål värme så dåligt, att träna på.

Jag fixade även i ordning mina fyra odlingslådor, så att det är klart för sådd när här blir lite varmare. Och så planterade jag lite också.

Fixade även lite mat. Grillade kotletter ikväll med ugnsrostade rotsaker och en god kall sås innehållande äpple, färsk pepparrot och turkisk yougurt. Mums!


God sås!
Efter maten kommer jag nog att i vanlig ordning att somna gott i soffan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar