Sidor

tisdag 14 april 2015

7 tusingar och 8 snytningar...

Vårvädret försvann och nu är det kallt igen. Vinterjackan åkte fram idag efter att jag nästan frusit ihjäl på väg in till jobbet igår iklädd vårjackan.

Tisdag brukar betyda intervall.dag, så även idag. Jag satt på jobbet och tittade ut på regnet och förberedde mig mentalt för intervaller i regn. Men när jag gick ut genom dörren på väg hem hade regnet dragit bort. Så jäkla skönt!

Efter att ha tagit in hästarna och hämtat en ensilagebal till dem drog Selma och jag iväg på vårt pass, som jag hade ställt in på min Garmin 920xt. Garmin Connect har också förbättrat funktionen för att skapa träningspass, så det är betydligt enklare nu än tidigare. Bra jobbat, Garmin!

Jag insåg ganska direkt att jag skulle få motvind när jag sprang ut på Linnarpvägen och när jag drog igång första intervallen blåste det rejält och det var verkligen inte lätt att få till något tempo. Så var det på de första tre. Den tredje avslutades dessutom med 300 m brant backe...

Men när jag kommit upp för den backen och gått vilan på 500 m som jag hade mellan varje (det kändes som om det var lite för mycket, dock) så började det luta lite lätt nedför och jag fick vinden i ryggen. Plötsligt gick det bra att komma ner under 5 min.

Resterande intervaller gick ok, ända tills jag gjorde en tankevurpa och tog en extra sträcka på gångvilan. Hade redan glömt motvinden, så när jag vände hemåt fick jag motvind halva sista intervallen och blev rätt trött på slutet.

Men jag är rätt nöjd ändå. Totalt med gångvilorna var jag ute i 1 timme och 35 minuter, vilket det inte alls kändes som. Dock var jag ännu stelare i låret när jag kom hem...

En annan sak som stack ut idag var min näsa. En snytning efter varje intervall och så en sista när jag kom hem. Var kommer allt snor ifrån??? Det verkar inte finnas någon gräns på hur mycket snor min nästa kan producera! URK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar