Sidor

torsdag 2 april 2015

Testat rullskidor!

Idag har den största delen av dagen spenderats på E20. I förmiddags styrde jag kosan mot Landskrona och Rullskidcenter, det enda stället på rimligt avstånd där man kan testa rullskidor!

Eftersom jag aldrig har stått på ett par rullskidor tycker jag att det har varit svårt att veta vad jag ska välja för skidor. Det finns ju en uppsjö av märken och varianter. Så därför tänkte jag att det var en smart idé att testa innan jag köper.

Jag fick testa ett antal skidor som var svartmålade för att man bara skulle gå på känsla när man väljer. Det var lite nervöst första vändan där på parkeringen, men jag insåg snabbt att det inte var så särskilt svårt att hitta balansen, så det gick faktiskt riktigt bra. Kul var det också!

Jag provade nog fyra eller fem olika skidor. En modell kändes lite klumpig, någon lite mer trög. Men det var två som kändes bäst. Och när jag fick testa båda samtidigt, en på varje fot kände jag direkt att den ena vibrerade mycket mer än den andra. Och ska man åka några mil så lär det ju kännas om skidan vibrerar mycket. Så valet föll på de som vibrerade minst.

Självklart var det de dyraste av de modeller jag hade provat (surprise), men jag tyckte faktiskt att de vibrerade såpass mycket mindre än den andra modellen att det var värt att lägga till 500 kr eller vad det nu rörde sig om.

På vägen hem lämnade jag in Älsklingens pjäxor på XXL i Väla i Helsingborg. Där passade jag också på att äta en burgare på Max. Inget bra val, men det finns ju inte så jättemycket att välja på.

Vädret varierade minst sagt. Ena stunden sken solen och när jag körde söderut regnade det i Helsingborg. När jag körde hem snöade det på Hallandsåsen och förbi Halmstad, där det såg ut såhär:

Tur att piggedäcken fortfarande sitter på!
Det åskade också ordentligt vid Halmstad. När jag kom hem så sken solen så fint. Tacksamt!

Selma var såklart nyfiken på Mattes nya grejor och inspekterade rullisarna noggrannt:)

Hmm, vad är detta???
Jag passade på att programmera in min nya aktivitet i min Garmin FR 920xt. Himla praktiskt att kunna lägga till egna aktiviteter! Fantastiskt bra funktion! Jag bara älskar den klockan! Har inte något negativt att säga om den öht!


Klockan redo för rullisar!
När jag hade tagit in hästarna var jag sugen på att springa lite. Och Selma (som varit hemma hela dagen till sin stora förtret) behövde rastas lite. Det kändes verkligen att skräpmat inte är något som kroppen gillar. Det var så segt att springa! Blä!

Nu ska jag laga lite riktig mat! Kyckling och ugnsrostade rotsaker! Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar