Sidor

söndag 26 april 2015

Långpass i Åkulla

Selma är en väldigt speciell hund. Just nu är hon förpassad till farstun, eftersom hon fäller så mycket och vi inte vill ha huset fullt med hundhår. Ändå hörde hon att jag var uppe i garderoben och hämtade löparkläder. När jag kom ner för trappan tjöt hon av glädje! Rätt smart hund!

Lagom till vi kom ut började solen skina. Det har regnat igår eftermiddag och natt, så det var sådär härligt fuktigt ute.

Vi sprang upp mot Åkulla. Det blir allt grönare i skog och mark nu. Lite grönare än förra veckan!

Mer och mer grönska
Vi sprang banvallen upp till Åkulla friluftsgård. Det var inte jättevarmt, men Selma skulle ändå bada så fort hon fick tillfälle och hon försvann ner i dikena bredvid banvallen emellanåt.

Mys!
När vi kom till friluftsgården blev det ett obligatoriskt dopp i Ya-sjön så att Selma kunde kyla ned sig och dricka.

Vi sprang vidare och hamnade mitt i poängpromenadsstråket. Inte så mycket folk, som tur var, men de som var där trodde att de var ensamma och tog upp heeela vägen. Samma sak varje gång... Men vi kunde iaf passera utan några missöden.

För att få lite variation svängde vi av på den röda slingan upp mot Bockstens mosse. Lite trail-running där. Och mer kupering så det blev den långsammaste kilometern på hela rundan, 6:22.

Vi sprang ut på Svartråvägen mot Svartrå. Och jag kunde inte låta bli att fota en av alla poängpromenadsfrågor på vägen :)

Många frågor på en gång!
När vi hade sprungit en bit på Svartråvägen såg jag årets första utslagna bokar. Älskar bokskogen när den har slagit ut! Det är magiskt på något sätt och så otroligt vackert! Om bara någon vecka kommer det att vara fullt utslaget överallt! Jag är förövrigt väldigt glad över att jag inte är pollenallergiker, då hade det inte varit lika kul att springa i dessa vackra skogar vid den här årstiden...

Bokskogen håller på att slå ut!
Efter några kilometer på Svartråvägen svängde vi över till banvallen. Då hade jag sprungit en mil och bestämde mig för att dra nytta av det lätta nedåtlutet på banvallen och öka tempot lite. Det gick väldigt bra. Kilometer 11, 12, 13 och 14 gick alla en bra bit under 6 minuter, utan att jag blev jättetrött.

Sedan kom det lite uppförsbackar på vägen hem och då dämpades tempot igen. Men det kändes bra att kunna trycka på lite mer efter en timmes löpning. När vi kom hem var jag lite trött i kroppen, men det kändes såklart ändå gött att ha gjort ett bra pass!

Selma gosar efter avslutat pass
Totalt fick vi ihop 16,7 km och vi var ju ute 1 timme och 40 minuter. Lyckades snitta på 6 min/km. Känns riktigt bra! Och då har jag ju inte tagit ut mig på något sätt!

Summering från Garmin
Igår skulle jag ha sprungit Laxaloppet 5 km. Men efter torsdagens resa till Forsmark (ca 6½ timme i bil) och fredagens hemresa kände jag mig helt enkelt inte i form. Magen ballar alltid ur när jag inte får röra på mig och jag hade rätt ont i den igår också. Så jag skippade loppet. 

Tanken var egentligen att kolla formen och köra ett testlopp för att jämföra med det testlopp jag gjorde här hemma för några veckor sedan. Nu blir det istället 5 km testlopp på tisdag istället för intervaller. Ska bli kul att se om jag har förbättrat mig efter alla intervallpass!

Istället ägnade jag gårdagen åt trädgården. Älsklingen och jag var på Blomsterlandet och köpte lite roliga grejer till trädgården. Jag började plantera lite syrénbuskar, som ska bli en häck, men så började det ju att regna, så jag fick lägga ner.

Istället ska jag ut nu och fortsätta plantera, så grönsaker och lite annat kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar