Sidor

söndag 12 april 2015

Jakthundens dag och hemmafix

Idag har vi tillbringat förmiddagen i Åkulla på jakthundens dag. Idag var det verkligen inget t-shirt-väder! 6 plusgrader, blåsigt och regn som hängde i luften. Riktigt kallt var det!

Det var massor av folk, hundar och utställare i Åkulla! Man fick gå en slinga där man brukar åka skidor och kunde kolla in olika hundraser och jaktgrejer. Efter ett tag kom vi fram till ett ställe där man kunde testa sin hund på vildsvin för ynka 60 kronor. Vi blev genast sugna på att testa Selma. Hon var med Christoffer i en vildsvinshägn när hon var drygt ett år och då var hon inte alls intresserad av grisarna. Men nu har hon ju växt till sig och mognat, så det vore intressant att se hir hon beter sig.

Vi fick först stå i kö i vad som kändes som en evighet i det kalla vädret. Men vi kunde ju roa oss med att titta på hur det gick för hundarna som var före oss. Och så kunde vi ju spana på alla andra hundar som gick förbi. Jag insåg att Selma är ganska stor för att vara en wachtel och grov. Hon var mycket större än de wachtlar vi såg idag. Kanske är det all löpning tillsammans med mig som har byggt upp henne, vad vet jag.

Till sist var det äntligen vår tur och vi gick upp tillsammans, fast det var Älsklingen som höll henne. Först fick hon spåra mellan två vimplar, fast det spåret var ju lite förstört efter alla andra hundar som sprungit där. Sedan var det meningen att den s.k. grisen skulle komma fram, men det blev lite miss i kommunikationen, så hon han springa förbi ovanför den innan den kom ut. Fast det gjorde ingenting, för när den väl kom fram så gick hon på den ändå.

Till en början var hon lite avvaktande, men med Husses hjälp vågade hon sig lite närmare efter ett tag och sedan gjorde hon precis det hon skulle göra, hon gick på, men inte för nära, så hon var ganska försiktig också. Men han som hjälpte oss var mycket nöjd med hur hon betedde sig och sa att detta kommer bli en bra grishund! Så himla kul! Duktiga vovve!



Vi fortsatte rundan och träffade Selmas uppfödare, samt mamma och syster. De var betydligt smäckrare och lite mindre i kroppen. Men fina de också, såklart.

Vi kollade även lite snabbt på permo-björnen, men det kändes inte så aktuellt att testa Selma på det eftersom vi inte har björn här och inte heller jagar björn någon annanstans.

Vi åt lunch på friluftsgården med Hanna och Christoffer. Hjortgryta bjöds det på, riktigt gott! Efter lunchen drog vi vidare till skogen och kollade så att inga campare har skräpat ner (ännu så länge ingenting...) Vi kollade även till de granplantor som vi planterade för 1½ år sedan. De har tagit sig fint, glädjande nog. Och inga odjur som har tuggat på dem heller. Så det kommer att bli riktigt fin skog om några år!

Efter en runda i skogen åkte vi hem igen och jag åkte in till Blomsterlandet för att köpa lite planteringsjord och ute-blommor. När jag kom hem igen fyllde jag mina odlingslådor och insåg att jag behöver mer jord. Får ta det någon annan dag.

Jag fortsatte in i huset och började skruva ihop de möbler som jag köpte på IKEA i förra veckan. En byrå hade jag ju redan skruvat ihop, men jag hade en sko-byrå, en hatthylla och en skohylla.

Det blev riktigt bra, tycker jag! De flesta skor fick plats i byrån, så nu står där bara de som används varje dag i skohyllan. Ser mycket mera städat ut! Och så tog vi bort tamburmajoren, hatthyllan och skohyllan, alla från 80-talet. Kändes lite som att städa ut 80-talet - skönt!

Jag fortsatte lite i källaren och den andra farstun. Städade undan och slängde kläder som inte används, bar in lite grejer i det iordning-gjorda rummet längst bort. Jag gjorde även rent i tvättstugan och fixade en slang så att vattnet från tvättmaskinen hamnar direkt i golvbrunnen, istället för att det ska rinna runt i halva tvättstugan.

Känns faktiskt som att jag fick gjort riktigt mycket idag! Så gött! Ordning och reda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar