Sidor

söndag 5 april 2015

Påskafton

Vilken härlig påskafton vi hade igår! Vi började dagen med att ta med oss rullisarna till Läjet och testa dem. Det är ju inte så mycket trafik där (ännu, innan alla turister intagit stället) och små fina gator, så vi tänkte att det kunde vara bra att börja där. Det är ju nämligen inte sopat på några cykelbanor ännu (så j-la dåligt!).

Det gick rätt bra att åka. Jag fick testat att diagonala uppför, vilket är mycket lättare än på riktiga skidor eftersom de inte rulla bakåt. Jag testade också lite små nedförsbackar och lite bromsteknik.

Det ska nog snart gå bra att köra på nedförs också, men det får vara mest platt mark till att börja med. Rullisarna kändes riktigt bra och jag är glad att jag valde just dessa!

Det gick även bra för Älsklingen, förutom att det allra sista han gjorde var att vurpa och slå upp ett sår på armbågen. Synd att våra knä- och armbågsskydd låg hemma i garderoben... Det gör rätt ont att landa på asfalt!

På eftermiddagen fick vi besök av mor och syrran och hennes man och fikade våfflor. Därefter drog Älsklingen igång badtunnan. Det var ju helt perfekt bad-väder! Det såg dock inte så kul ut när det kom världens snöstorm farandes, men det gick över fort och till kvällen klarnade det upp.

Mycket ved i kaminen:)
Vi grillade lammsadel och det blev ett mycket gott Amarone-vin till det innan vi stack ut och eldade upp vår påskbrasa. Det brann bra:)

Påskbrasa
Selma tyckte det var jättemysigt med brasa, men undrade varför det inte trillade ner några pippi-fåglar från himlen, när det sköts överallt:). Varje gång det sköts raketer viftade hon på svansen och spanade upp i luften.

Mys-vovve
När elden brunnit ett tag var det perfekt temperatur i badtunnan och vi hoppade i och badade i månens sken med en stjärnklar himmel ovanför oss. Helt fantastiskt! Perfekt kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar