Sidor

lördag 11 april 2015

Fin dag!

Efter förmiddagens löptur kom Elinore, Jocke och Loke på besök. Vi fikade lite och sedan var vi ute en bra stund. Jag fick äntligen fixat sand i botten på mina två nya odlingslådor och så tog jag bort gamla vinterväxter ur diverse krukor. Så nu är det bara till att fylla på med jord och nya blommor.

Vi käkade lite hamburgare innan våra gäster vände hemåt igen och eftersom det fortfarande var så varmt och skönt ute (kl 19 på kvällen) bestämde jag mig för att tömköra Bosse lite.

Jag har tagit bort betforet från hans foderstat, så nu får han bara pellets. Han har nämligen inte ätit upp ordentligt det senaste, så jag tänkte att jag lika gärna kan strunta i att ge honom betfor.

Han var på ovanligt gott humör idag när jag gjorde i ordning honom. Nästan inget skrapande på golvet alls. Inga sura miner och försök till tjuvnyp förrän jag spände gjorden. Han var väldigt lugn och trevlig!

När vi kom ut fortsatte lugnet och han skrittade på bra i tömmen. Jag hade satt ut en liten upphöjd cavaletti-bom också. Så när jag tog in honom på volten fick han först skritta över den och sedan trava.

Han jobbade jättefint i traven, inte alls så stressat som sist, utan lugnt och fint! Han travade fint över cavalettin. Sedan tog vi den i galopp. Det var lite korsgalopp och förvänd galopp och lite bus, men mycket lugnare än sist! Jag var jättenöjd med honom idag! Duktig kille!


Bild från förra tömkörningstillfället, men lika fint väder!
Efter passet borstade jag lite extra och myste med honom, medan Selma satt i dörrhålet och vaktade stallet. Där kan hon sitta i timmar och bara spana på omvärlden:)

Vakt-hunden håller koll på läget!
Jag gillar verkligen att nyttja dagarna till max, speciellt nu när det är ljust länge! Värmen höll i sig och jag har tillbringat hela dagen i t-shirt. Så himla gött! Älskar våren! Innan det blir för varmt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar