Sidor

tisdag 30 januari 2024

Lek, sko och cykeltur

I söndags blev det lite lek med Kalle i paddocken på kvällen. Det var ganska djup tjällossning på sina ställen, men det gick ändå att göra lite lekar med honom.

Han var dock väldigt mycket på hugget. Inte så konstigt, det är januari, alla hästar är pigga då, han har inte gjort något sedan i slutet av december, så jag kunde ju inte vänta mig något annat direkt.

Det var lite svårt att kommunicera med honom, han ville hela tiden förekomma och han var superkänslig för minsta lilla signal. Men jag körde igenom vänskapsleken, tryckleken, drivaleken och jojoleken innan jag släppte honom och lät honom springa lös. Det blev mycket spänd trav med svansen på ryggen och en del trumpetande. Men han höll sig på en ovanligt liten volt runt mig.

Det var svårt att få honom att komma till mig, han nöjde sig med att vända upp mot mig och sedan stå där. Jag försökte några gånger till och till sist lyckades jag "lura" in honom till mig. Kändes ändå som en bra start på träningsåret. Nu gäller det att hålla i och fortsätta.

Söt-Kallis

Igår kom äntligen hovslagaren och slängde på en ny sko på Compis vänster fram. Han hade även lyckas skrapa upp en flärp vänster bak och dragit till en söm, så hovis fixade det också. Men han var ju här sent, så det var ingen idé att rida då. Så det fick bli en kort runda med hundarna i dimman. En halvtimme var vi ute och det var rätt lagom efter kl 8 på kvällen.

Jag kom i alla fall i säng i rätt bra tid och kände mig härligt utvilad när jag vaknade i morse. Men efter ännu en intensiv dag på jobbet blev jag rätt trött framåt eftermiddagen. Jag var på utbildning så jag "smet" hem lite tidigare och avslutade jobbet hemma innan jag tog in hästarna vid halv fem. Då regnade det så det blev ingen ridning idag heller. Men alla skor satt på i alla fall!

Jag tänkte gå ut med taxen en liten runda, men det regnade rätt mycket så jag gick ner i källaren och cyklade istället. Det blev ingen cykelrunda i söndags för jag blev jättetrött när jag var klar med Kalle så det fick bli lite slappande i soffan istället innan jag gick och lade mig. Men idag kom jag äntligen igång igen och det blev ett väldigt härligt pass! 

Det visade sig vara en backe upp i etapper och sedan backe ner och sedan vände det upp tillbaka igen, men då tröttnade jag, gjorde en U-sväng och cyklade ner och tog en riktigt runda istället. Jag kände mig stark och det var verkligen härligt att cykla. Backarna kändes ok. Jag fick ihop 220 höjdmeter på 22 km och 43,5 minuter, så det kändes bra. Så mycket backar brukar jag inte ha på mina rundor.

Nu hoppas jag kunna hålla ihop det här under veckan och försöka köra tre pass. Det är ju så himla nyttigt och kul att cykla!

Dagens runda




Imorgon ser det ut att kunna bli ridväder, fast det ska blåsa upp en del på kvällen. Men Compis är cool i alla väder så jag hoppas att han är snäll trots ofrivillig villa mer än en vecka. Det var ju i tisdags som jag red senast! Jag får fasen skärpa upp mig nu och komma igång ordentligt!

Tittar man i väderprognosen så är det inga minusgrader i sikte de närmsta tio dagarna och faktiskt inte jättmycket regn heller, vilket betyder att paddocken faktiskt kan bli ridbar snart. Det brukar ta ca tre veckor efter tjäle så det finns ju hopp. Det hade ju varit guld värt, då hade jag kunnat komma igång med båda två lite mer. Det sparar ju massor med tid att slippa rida till ridhuset!

Men jag förväntar mig faktiskt att det blir mer riktig vinter i februari, det brukar det ju bli, vore konstigt annars. Får bara hoppas att det inte drar för långt in i mars, då vill jag verkligen inte ha någon snö och minusgrader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar