Sidor

lördag 20 januari 2024

Fin och rolig vecka

Vilken vecka jag har haft! Även om jag bara gjorde fyra jobbdagar, med start i tisdags, så var det inte mycket energi kvar för min del igår när jag kom hem.  Men jag har så otroligt roligt på jobbet så jag märker inte att tiden går. Varje dag består av nya upplevelser och det är mycket att processa och smälta och komma ihåg.

Jag upptäckte denna vecka att kalendern fylls på med otroligt mycket saker som tar tid och grusar mina möjligheter att vara i verksamheten. Vissa möten är ju jag själv som skapar, jag ska ju ha 18 lära-känna-samtal och det blir ju 18 timmar totalt. Men att lära känna mina medarbetare är ju såklart att vara i verksamheten och det är grymt roliga möten! Så många intressanta människor det finns!

Varje dag upptäcker jag nya saker som gör det här jobbet ännu roligare och jag känner bara att jag gillar det mer och mer. Det känns nästan lite overkligt. Det är så mycket häftiga och roliga saker som jag kommer att få vara med om och lära mig det här året, mycket mer än jag någonsin hade kunnat föreställa mig!

Jag fick en liten lucka i torsdags och kunde röja upp i mailen, blocka kalendern för tid i verksamheten och få lite koll på läget. Så det kändes grymt bra. Och dessutom fick jag en lucka i slutet av dagen, så jag passade på att sticka hem lite tidigare än vanligt. 

Det hade kommit snö och jag var så sugen på att ge mig ut med Compis och busa i snön och när klockan var 16:40 satt jag på hans rygg. Pannlampan var med, men snön gjorde att vi inte behövde den under hela turen trots att vi var tillbaka 17:30. UNDERBART!

Compis var pigg och glad, men rätt lugn till en början. Inget bus, utan han travade på med god energi. Men när vi kom till en galoppsträcka blev det lite köra ner huvudet och studsa, men jag drev på framåt så att han fokuserade på att galoppera framåt istället. Däremot ville han trava och galoppera överallt, även i nedförsbackarna så där fick jag hålla i honom lite. 

Även om det var mycket ljus så såg jag inte en (väldigt tunn som tur var) gren som hängde över vägen och jag fick den rakt i ansiktet, men det gick bra.

Compis energi höll i sig och när vi skulle galoppera upp för en backe som han brukar "orka" ungefär halvvägs for han iväg oh ville inte ens stanna efter backen. Ja, han är för go just nu! Han är så himla rolig, för han har så mycket energi, men han är hela tiden snäll med sitt busande. Kan bli lite "döv" för bromsen, men det håller inte i sig jättelänge.

Det var ju helt underbart att få komma ut i snön och kvällen. Vi hade halvmåneljus också som ledde oss hela vägen på rundan. Vilken energi jag fick av detta!

På väg ut 16:40

Fint i skymningen


Ganska ljust i skogen

Idag är det lördag och jag har startat dagen på bästa sätt. Mockat ordentligt hos grabbarna, kört ett cykelpass via Zwift och kört ett överkroppspass i gymet. Efter det en god frukost bestående av äggröra och bacon, något jag inte ätit på rätt länge pga förra helgens magproblem.

Magen stabiliserade sig ju i måndags och sedan dess har den mått så fint. Jag har i princip bara ätit kokt kött och ägg, lite köttfärs i slutet av veckan. Kroppen mår så jäkla gott av den maten! Igår åt jag fläskkotlett med champinjoner och mögelostsås, men jag tror att grädden inte riktigt uppskattades, för det blev lite körigt, inga stora problem, men den sa ifrån.

Jag kommer att fortsätta vara försiktig med vad jag äter kommande veckor så att jag inte råkar ut för några fler bakslag!

Idag har jag många saker i planen. Jag ska gå ut med vovvarna en runda, rida Compis, jobba Kalle i paddocken och köra in ved. Och det bästa av allt är att solen skiner och det är snö ute. HURRA!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar