Sidor

söndag 28 januari 2024

Ännu en intensiv vecka!

Söndag idag igen och ännu en vecka läggs till handlingarna. Den fjärde veckan detta år och snart byter vi januari mot februari. Snön har försvunnit, vi har plusgrader och det har varit stormigt ute, både i måndags och i fredags.

I onsdags drog Magnus till fjällen. Elinore var ju där och de hade en säng kvar i stugan så han passade på. Så fick han firat Lokes 10-årsdag också. Så mysigt!

Så jag har roddat allting här hemma själv sedan dess. Elda i pannan, sköta hundar och hästar. Men det är ju inte många timmar man är hemma på kvällarna, så det har ju inte varit så jobbigt precis.

I torsdags var hovis här. Denna omgång hade hästarna gått 9,5 veckor sedan senaste skoningen. Kalle har haft en tappsko och då passade vi på att byta de bakersta sömmen på alla Compis skor. Så det gjorde nog gott för hållbarheten. Men Compis skor glappade ordentligt när jag var ute och red honom i tisdags, så det var ju hög tid nu.

Kalle stod och sov medan hovis fixade hans hovar och hamnade i en lite märklig benställning med bakbenen som stod i kors :)

Trött Kallis

Benen i kors

Det var gött att få nyskodda hästar, men när jag släppte ut Compis igår såg jag att han saknade en sko fram. JÄKLA HÄST! Så tråkigt! Det betyder att det inte har blivit någon ridning i helgen för hovis kommer först imorgon och slänger på en ny. Så surt! För det har faktiskt varit riktigt trevligt väder.

Men jag passade istället på att städa hela huset ordentligt igår, så det var ju bra. När jag var klar med det lyckades jag somna i soffan och vaknade först när Carina knackade på dörren. Vi drack kaffe/te och sedan stack jag ut en runda med hundarna i skogen. Topsy fick springa lite lös och blev trött.

Taxen har varit väldigt gosig med mig den här helgen när Husse har varit borta. Hon vill ligga i knäet och nära och mysa, så trevligt:). När Husse är hemma är det mer han som gäller.


Mystax

Natten till fredag vaknade jag av att hon började skälla kl 2. Lite lagom "kul" att gå upp och kolla varför. Men jag såg ingenting ute. Jag hade glömt släcka ytterlamporna så det gjorde jag och så tog jag med henne upp för att hon inte skulle vakna och skälla fler gånger. Så hon fick sova i sängen. Och DET var hon väldigt nöjd med!


Skogspromenad

Igår hade jag tänkt "leka" med Kalle, men eftersom jag somnade på soffan blev det så sent att det redan hade blivit mörkt innan jag kommit ut i stallet, fått in hästarna, spolat av hovar. Så jag nöjde mig med att borsta i ordning honom ordentligt, borsta igenom svansen osv. Det kan väl räknas som vänskapsleken.

Igår kväll startade jag grillen och grillade lite entrecôte. Grymt gott!

Grill!

Lagom till jag skulle somna kom det en bil in på gården och jag förstod ganska snabbt att det var Magnus som hade kommit hem. De hade beslutat sig för att köra hem en dag tidigare. Och det var ju bra, så fick vi en söndag tillsammans i alla fall!

Så vi åt frukost ihop efter att jag hade fixat stallet och kört in ved. Och till min stora förvåning ville Magnus följa med när jag sa att jag skulle gå ut med hundarna. Så vi tog bilen till Åkulla och gick en runda där. Så mysigt!

Skogspromenad

Ja, nu är snart helgen slut. Jag ska ut och kolla om jag kan jobba Kalle lite i paddocken och sedan får det nog bli en liten cykelrunda i källaren innan jag avslutar helgen och laddar för en ny vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar