Sidor

söndag 15 september 2019

Stormig söndag

Denna söndag vaknade vi upp till regn och blåst. Riktigt ruggväder! Men jag hade ju en massa tvätt att ta hand om, så det fick regna över. Jag började med att rensa lite i växthuset. Tog bort de gamla tomat- och gurkplantorna som har gjort sitt för i år. Jag ställde också in alla krukor med hallon och jordgubbar så att de får vila lite från regnet. Större delen av förmiddagen gick åt till det och det hann bli eftermiddag innan jag kom ut till hästarna.

Som tur var stod Bosse nära grinden. Pelle stod en bit bort och det blåste så mycket att han inte hörde när jag ropade på honom. Jag fick helt enkelt gå och hämta honom.

Det var rätt skönt att komma in i stallet, bort från blåsten. Jag fick stänga stalldörren på baksidan för att det inte skulle blåsa rakt igenom.

Jag började med Pelle och gjorde i ordning honom. Han hade rullat sig och var rätt lerig, men än är pälsen såpass kort att det går rätt snabbt och lätt att bli av med smutsen.

Vi gav oss ut i blåsten och skrittade mot Linnarp. Pelle var rätt lugn med tanke på blåsten. Vi gick förbi några fladdrande ensilagebalar som han inte brydde sig så mycket om. Emellanåt kändes det som om jag skulle blåsa av honom och när vi fick sidvind kändes det som om vi skulle blåsa ned i diket båda två.

Rundan gick bra och Pelle skötte sig hela vägen. Lite spooky på några ställen, men annars lugn. Men det var rätt skönt att komma in i stallet och slippa blåsten.

Ut i blåsten
Sedan var det Bosses tur.  Ännu en tjugominuters skrittrunda. Även han var lugn i blåsten. Kanske blåste det lite mindre när vi kom ut. Han var lite småfjantig vid något ställe, men annars gick det lugnt och fint.

Bosse på tur

Lite sol fick vi också!
När vi nästan var hemma kom solen fram och jag fick en härlig bild på Bosse med blåsig frisyr:)

Jag släppte ut hästarna och sedan putsade jag alla grejer som jag har misshandlat ett tag. När jag var klar med det var det lite mer fix inne innan jag ställde mig i duschen. Helt plötsligt var det kväll och nu är helgen slut. Märkligt att de ska vara så korta, helgerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar