Sidor

torsdag 12 september 2019

Höstenergi!

Åh, vilken vecka! Inte mycket rörelse för mig tyvärr! I måndags var jag på Gekås direkt efter jobbet, i tisdags var jag hos tandläkaren (perfekta tänder - HURRA!) och sedan en sväng hos Emma så då var jag inte heller hemma förrän vid sju. Igår var jag hemma i tid, men precis när jag körde in bilen i garaget började det att droppa och sen vräkte det ner och blåste hela kvällen. Så jag tog mig inte ut, varken till hästarna eller hundarna.

Men ikväll, minsann var det i alla fall uppehåll och lite sol till en början. Jag slängde i mig lite mat innan jag stack ut för att hämta hästarna. När jag kom hem stod de nästan vid grinden, men när jag skulle hämta dem stod de högst upp i Hästabacken.

Lyckligtvis är åkern tröskad så jag tog dem genom den övre grinden och genade över stubbåkern. Där tjänade jag säkert en kvart i alla fall!

Pelle fick börja i vanlig ordning. Han var så gosig och fin idag när jag gjorde i ordning honom. Jag hade bestämt mig för att han skulle få gå sin favoritrunda, runt Obbhult och Linnarp.

Han var riktigt på tå idag och studsade till redan när vi passerade våra brevlådor. Han skrittade på med en oerhörd energi och såg spöken lite överallt. Skyggade för saker här och där. Men han var ändå framåt och hade inga tendenser till att vända eller få något spel.

Vid Obbhult travade vi på banvallen och han höll på att gå upp i atomer när en sten for iväg och studsade på ett stängsel så att det lät. Ja, jag fick verkligen balansövningar idag!

Han var pigg och energisk hela vägen, lite ojämn i traven, men han sprang på bra å andra sidan, inga slösteg idag inte. Även om han har stått sedan i söndags så verkar det som om han har fått lite mer höstenergi nu. Gräset växer ju ordentligt och jag misstänker att det är mycket energi i det. Han har ju vilat upp till en vecka i sommar och då har han varit hur lugn som helst.

Det gör mig absolut ingenting att han har lite mer energi, jag hoppas bara att han inte blir hysterisk längre fram i höst utan att det går att hålla igång honom bra hela vintern. Han är ju så trevlig att rida nu!

På väg hem med energiknippet
Bosse var också pigg idag, men den stackaren får ju bara skritta max 20 minuter än så länge. Han var också lite spooky på sina ställen, men skötte sig ändå fint. Han var ovanligt gosig när jag gjorde i ordning honom och han lyfte hovarna så fint. Han var inte ens arg när jag sadlade honom.

Det är trist med skrittandet, men jag är ändå glad att jag får rida honom och att hans skador ändå går åt rätt håll. Och än så länge sitter skorna också! Jag menar, det har ju ändå gått 1,5 vecka sedan han skoddes...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar