Sidor

torsdag 5 september 2019

Paddock och skritt

Idag fick Pelle ett pass i paddocken. Det var ju ett tag sedan vi var där, men han skötte sig rätt bra, tycker jag.

Han är lite svår i skritten, vill bara krulla ihop sig och inte skritta genom kroppen, men jag jobbar och jobbar med det och stundtals blir det bättre.

Traven var jättefin idag. Inga konstiga takter, han travade på bra och jag kunde jobba honom ordentligt. Fick till riktigt bra trav vid något tillfälle.

Galoppen var också jättefin. Jag försökte jobba med att rakrikta honom i galoppen, men när jag lade bak innerskänkeln för mycket bytte han galopp:). Han är så rolig med det! Han är liksom lite stolt över att han kan byta galopp och gör det så snart tillfälle ges. Bytet var dessutom rent och fint.

Jag blev lite hängande i innertygeln på volten i galoppen och vet inte riktigt hur jag ska jobba vidare med det. Jag behöver lite hjälp där...

Men överlag var jag mycket nöjd med honom! När vi var nästan klara kom det en regnskur och vi fick se en fin regnbåge!

Pelle i paddocken

Regnbåge
Efter Pelle var det Bosses tur. 15-20 minuter skritt enligt schemat. Det är väldigt kort tid. Jag funderade på om det ens var lönt att lägga tid på att sadla och tränsa? Kanske räckte det att gå med honom? Men så komjag på hur ”rolig” han är att gå med och konstaterade att det fick vara värt mödan att slippa bli uppäten.

Vi skrittade runt Kullagården och det är ju en superkort runda, ändå tog det strax över 20 minuter. Det kändes som om vi precis hade börjat när vi var klara. Men han fick sin motion i alla fall!

Fördelen är ju att inte hela kvällen går åt trots att jag rider båda hästarna. Jag gick ut med dem i hagen vid halv åtta och var tillbaka i huset vid åttatiden. Helt ok!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar