Sidor

onsdag 4 september 2019

Bra besked och mindre bra besked.

Idag var det dags för återbesök igen. Senast var ju Bosse halt på båda bakbenen och har sedan dess saknat skor samt gått på Metacam. Så nu var det dags att kolla läget igen.

När jag kom hem kom det en jäkla regnskur så jag fick ta in hästarna snabbt så att Bosse fick torka lite innan jag började göra i ordning honom.

Han är så snäll att lasta nu. Fast han skulle bråka lite, men gick på på tredje försöket utan större krusiduller.

Lastad och klar


Resan dit gick bra, inga idioter som försökte preja oss av vägen eller köra in i oss... När vi kom ner lastade jag ut honom och gick in i ridhuset och väntade på veterinären. Jag gick med honom där för att få igång honom lite efter resan.

Veterinären kom och jag fick skritta och trava honom och sedan longera. Han ville inte longeras i vänstervarvet, men högervarvet gick bättre. Jag kanske ska longera honom framöver så att han slutar med de där grejerna. Han bara vänder upp och ska attackera mig. Jag tror inte att det beror på att han har särskilt svårt för det varvet, han har alltid krånglat när jag ska longera honom.

Sedan böjde hon honom i båda bakbenen och då såg hon en låg 1-gradig hälta i båda bakbenen. Då ville hon ta lite röntgenbilder för att se att det inte var något som var trasigt och så pratade hon om att eventuellt behandla honom med kortison.

Bosse var riktigt störig när jag skulle springa med honom, skulle hugga och krångla. Men sprang ändå bra, tycker jag.

Vi röntgade honom och veterinären kunde inte se några fel på kotorna eller på högerhasen, så hon konstaterade att han helt enkelt behöver mer tid med sitt konvalescentprogram och vi får nu ett nytt program att följa.

Det var väl inte riktigt det beskedet jag ville ha. Nu har det ju faktiskt gått fyra månader sedan han blev skadad och jag saknar att kunna rida honom ordentligt. Och snart kommer hösten, mörkret och vintern.

Men det positiva är väl att röntgenbilderna såg bra ut, samt att det den sjätte veckan av skrittprogrammet faktiskt står "trav". Hurra! Men vi får återgå till korta skritt-turer igen. Vilket iofs är bra för då har jag en chans att hinna rida båda hästarna samma kväll framöver.


Hemgångsråd
Efter sex veckor är det nytt återbesök som gäller och då får vi se hur det har gått för min stackars Bo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar