Sidor

tisdag 3 september 2019

Häst-tisdag!

Igår löste sig äntligen en sak som jag har hållit på med fram och tillbaka i fyra veckor! Jag fick hit en hovslagare och mina grabbar fick äntligen nya skor! Bosse hade ju dragit av allihop och Pelles var så slitna att det inte fanns något grepp överhuvudtaget och hovarna var fruktansvärt långa. Men de blev så fina så, båda två!

Nya skor betyder att jag ÄNTLIGEN kan rida igen! Pelle har jag inte ridit sedan förra söndagen och Bosse har ju inte rört sig på tre veckor eftersom han ju lyckades skada vänster bakknä och gick på Metacam och därefter väntat på skor. Så nu var jag otroligt laddad för att rida!

Redan i morse bestämde jag mig för att jag skulle skynda mig hem och hinna rida båda grabbarna innan det blev mörkt.

Jag kom in genom dörren strax efter kl 16, slänge i mig lite käk och sedan ut och hämta hästarna. De går i hagen bakom garaget nu för att beta av där så det tar ju ingen tid att ta in dem, vilket underlättar. Annars kan det ju ta bort emot en kvart att hämta dem när de står längst bort i sommarhagen.

Hösten börjar knacka på dörren och det är inte bara mörkret som är ett tecken på det. Pelle har nu börjat sätta sin mörka höstpäls, som är supermjuk och lite kortare än vinterpälsen men rätt tät. Han är så fin nu!

Pelle i höstpäls
Hans öron har också blivit väldigt fluffiga...

Pelles flufföron
Jag började med Pelle, borstade av honom, kratsade hovarna, kliade lite, borstade igenom svansen. Han var supernöjd med att få lite uppmärksamhet!

Jag gjorde snabbt i ordning honom och satt i sadeln vid kl 17. Vi tog en trygg runda som han gillar. Det blåste rätt rejält, men han var kontrollerat pigg idag. Hittade inte på något att bli rädd för utan skrittade på där han skulle och travade jättefint. Vi galopperade också två kortare sträckor och han kändes fin i galoppen också.

45 minuter var vi ute och när vi kom hem var han svettig under sadelgjorden. Egentligen borde väl den där höstpälsen klippas, men jag vill inte lägga på täcke än. Han får bli lite svettig, det var ju inte så mycket ändå.

Tyvärr har det regnat så inget bus på stubbåkrarna idag!
Efter Pelle var det Bosse. Han gillade också uppmärksamheten även om han skulle krångla lite och tjura med hovarna och lite annat, men överlag var han rätt positiv. Även han gick snabbt att göra i ordning. Strax innan 18:30 satt jag på hans rygg.

Vi tog en kortare skrittrunda i Skattagårdsskogen och han var riktigt pigg idag. Han ville trava där vi brukar trava och låg på rätt mycket. Dock lät jag inte honom trava förrän vi kom ut på asfaltsvägen för att höra ifall han travade rent. Och jag tror faktiskt att han gjorde det. Jag kunde inte höra någon ojämnhet. Men imorgon ska vi ner till Slöinge igen och kolla upp honom. Så nu håller jag tummar och tår för att han är fräsch så att jag kan få sätta igång honom!

Bosse Bus på tur!
Han skötte sig bra, han är ju otroligt cool. Det märks inte mycket att han har stått i tre veckor. Han är modig och framåt precis som han brukar.

Det var så kul att få komma upp på hästryggen igen! Jag har saknat det så mycket! Och det skänker mig så mycket glädje, det är bara superkul att få hänga med dessa grabbar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar