Sidor

lördag 14 september 2019

Fin lördag!

Äntligen lördag och idag vaknade jag tidigt när Magnus väckarklocka ringde. Han skulle ut och jaga och stack iväg vid sjutiden.

Jag gick upp och började städa övervåningen. Ordentlig städning idag, bytte lakan, putsade fönster (på övervåningen, får ta nedervåningen imorgon), bytte handdukar, dammsög och svabbade golv.

När jag var klar för svabbning på andra våning gick jag ner och åt frukost innan jag fortsatte på nedervåningen. Samtidigt har jag kört ett gäng maskiner tvätt också. Mycket som ska hinnas med under en helg!

Vid halv två-tiden var jag klar, tog en kopp te och vilade lite i soffan innan jag gav mig ut till hästarna. Det var ganska varmt ute, men blåsigt. Jag var lite osäker på hur Pelle skulle reagera, han var ju så pigg i torsdags och idag tänkte jag ta ett pass i paddocken.

Jag började med att frisera hans jättetjocka man. Jag tunnade ut den så mycket det gick och sedan klippte jag av den. Men nu står den mest rakt ut. Hans man kommer aldrig att bli bra. Han har så himla tjock mankam. Enormt mycket hår! Sedan har han knappt någon pannlugg och svans. Men han blev i alla fall fin, gammelhästen!

Han var väldigt lugn i paddocken. Han gick och spanade lite på kreaturen uppe vid skogen och han fick några ryck där han blev rädd för något osynligt och studsade iväg. Men han var så himla fin idag! Han hade mycket mer energi i skritten idag! Han skrittade på och började jobba bra i formen.

När vi sedan började trava var han så fin! Perfekt takt! Och han jobbade på bra. Jag ville ha lite mer energi i traven och fick driva på en hel del, men han var superfin! Vi travade lite över bommarna, red volter, lite skänkelvikningar som han gjorde superfint!

Jag har länge sneglat på att hoppa det lilla krysset som står i hagen, men jag är så jävla feg och så ringrostig. Egentligen älskar jag ju att hoppa och jag vet att Pelle är rutinerad. Men han har inte hoppat på väldigt länge och jag har inte heller hoppat sedan Bosse blev skadad i maj, så det är svårt.

Jag travade mot hindret, han tog något galoppsteg men det blev trav över till sist. Duktig kille! Jag kom en gång till och då laddade han på och fattade galopp något språng innan och hoppade riktigt. Han blev väldigt glad och upphetsad och studsade lite och skakade på huvudet efteråt och så fortsatte han att galoppera. Han ville nog att vi skulle galoppera mot hindret, men jag valde att jobba honom i galoppen som också var jättefin.

Det är ju så kul att rida en häst som svarar så snabbt på hjälperna som Pelle. Han får galoppskänkel och tar den direkt. Han byter också galopp på kommando så himla fint! Jag fastnar lite i innertygeln på volten, men försökte jobba ut honom på yttertygeln. Det lyckades stundtals. Det blev rätt mycket galoppjobb, men han gör det bra och har orken.

Totalt sett blev det ett mycket bra och kul pass och jag ser fram emot fler pass här i höst och så småningom kanske vi kan flytta in i ridhuset och faktiskt rida lite lektioner också. Det hade varit superkul! Men jag måste hoppa mer så att jag hittar tillbaka till modet och hoppformen!

Detta "stora" hinder har vi skuttat över två gånger idag!
Efter Pelle var det Bosses tur. Han var så tillgiven och trevlig idag! Han stod och njöt med sänkt huvud när jag fixade hans man. Jag klippte av hans pannlugg som är tunn men växer och så kapade jag några centimeter på svansen.

Nyfriserad pannlugg

Nyfriserad man
Han var jättesnäll att kratsa hovarna på idag. Han lyfte alla hovar och stod snällt när jag gjorde det. Inte ens vänster bakben drog han upp, utan bara lyfte så mycket som behövdes.

Vi tog en kort skogsrunda idag. Fortfarande står det 15-20 minuter skritt på schemat och det blev ganska exakt 20 minuter. Bosse var pigg och framåt och hade gärna travat. Men han får vänta några veckor till innan det är dags för trav. Vad vi ser fram emot den dagen!

Tills dess får jag vara glad över att jag i alla fall får rida honom. Det är ju ändå positivt!

Kort skogstur
De två senaste gångerna jag har ridit honom har han kissat direkt när han kommit ut i hagen. Så även idag. Han har ju stått inne ca 1,5 timme medans jag pysslat med och ridit Pelle, men han har inte kissat inne. Det är väl i och för sig bra eftersom jag slipper mocka, men det känns ju sådär när det är det första han gör. Jaja, han gillar väl att kissa ute helt enkelt...

Kissepaus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar