Sidor

fredag 4 januari 2019

Vårvärme...?

Vilken dag vi har haft idag! Till en början var det dimmigt ute och då var jag rätt nöjd med att befinna mig inomhus och städa, men när jag var klar och skulle åka och handla var det helt underbart varmt ute! I stan var det 7 plusgrader enligt bilen, men när jag kom närmare hem sjönk temperaturen nedåt till ca 4 grader istället.

Utöver städningen gjorde jag ett röj i skafferiet där vi har matlådor och andra burkar. Jag har retat mig länge på läget där. Det bara trycks in nya burkar och de gamla går aldrig att hitta. Dessutom har "någon" inte samma tankar som jag om att lägga burkarna ihop med tillhörande lock så när man ska ha en burk finns det aldrig några lock. Grymt irriterande!

Nu åkte i alla fall alla glassburkar och andra sparade plastburkar som inte har köpts som matlådor ner i källaren och där kan de stå tills det eventuellt kommer lite svamp att fylla dem med. Gött att ha fått röjt i alla fall!

Kaos-skåpet före

Ordning och reda efter!
Efter handlingen stressade jag ut för att hinna rida en runda på Bosse innan mörkrets inbrott. Eftersom det var mjukt och fint i marken hemma såg jag framför mig att det skulle gå att fräsa runt på grusvägarna i skogen.

När vi skrittade iväg mot Linnarp var det så varmt att jag fick knäppa upp västen för att inte svettas ihjäl.

Soligt!

Uppknäppt väst för att släppa ut värmen!
Men när vi kom upp till Linnarp började jag inse att jag hade överskattat solens värmeförmåga såhär i början av januari. Det var fruset och hårt i princip hela vägen i skogen, tyvärr. Men det innebar att det istället blev "roadwork", dvs trav på hårt underlag. En hel del trav blev det faktiskt, närmare en halvtimme.

Fruset och kallt
Vi red upp i Obbhultskogen och upp ovanför Axelid sedan ner mot Valasjön, där det faktiskt var söderläge och lite mjukare i gruset så där fick han galoppera litegrann.

Vi vände sedan upp mot Ryen och där kämpade han på upp för backarna. Han ville trava och det fick han och sedan blev det även lite galopp där uppe på höjderna.

Upp mot höjderna!
På vägen hem travade vi nästan hela Ryen-vägen och han var pigg och glad. Och svettig! Såklart:).
Det blev en rätt rolig runda ändå och han var jättefin hela vägen! Så härligt med en häst som gillar skogsrundor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar