Sidor

tisdag 29 januari 2019

Ridtur i snön efter mörkrets inbrott

16:31 gick solen ned idag. Kl 17:08 satt jag på Bosses rygg och vi gav oss iväg i snön. Nu har vi äntligen tillräckligt med snö för att kunna rida på åkrarna utan att skada dem och det blir aldrig riktigt mörkt ute tack vare snön.

Vi tog banvallen bortåt och Bosse ville trava i snön. Eftersom det ändå är ett par dm snö så blev det höga kliv för honom för att ta sig fram. Han var pigg, men snäll idag. Inte särskilt tittig av sig idag, utan ganska lugn. Helt perfekt enligt mig!

När vi var på väg ur skogspartiet på banvallen såg vi fem rådjur som korsade vägen ca 100 meter framför oss. Dem brydde han sig inte heller om särskilt mycket och han fattade galopp. Först körde han ner huvudet, men jag klämde till med skänklarna och då gick han framåt istället. Så härlig gungande galopp!

Vi sneddade över åkern upp i Linneskogen och där bjöds det på mer trav och galopp. Det var verkligen så mysigt ute! Visst var det lite skumt ute när mörkret lade sig, men jag kände ändå inget behov av att tända pannlampan, vi såg tillräckligt bra ändå.

När vi traskade in på vår grusväg ville jag ha mer galopp så jag nyttjade gärdet på båda sidor vägen och tog ett par extrarundor där. Så eftersom vi nästan var hemma valde jag att skritta av på åkern utanför huset. Bosse tyckte att det var lite konstigt att vi skulle gå förbi stallet och inte var klara, men han gick lätt att övertala.

Summa summarum blev det en väldigt trevlig runda! Så härligt med snö!

Ut på promenad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar