Sidor

söndag 20 januari 2019

Söndag

Idag har jag haft mina tjejkompisar här på frukost. Fyra av sex var vi här. Vi åt frukost, fika och snackade en massa. Och började planera vår "fylla-jämnt-resa".

Jag behövde citron när jag fixade maten och hade ingen i kylskåpet så jag tänkte att jag får kolla hur citronerna som hänger på citronträdet i källaren ser ut. De är ju rätt gula nu så jag tänkte att de borde vara mogna. Jag blev positivt överraskad över hur fin den var!

Hemodlad citron
Det är rätt häftigt att kunna hämta egenodlade citroner i källaren!

Efter att tjejerna hade lämnat gick jag direkt ut i stallet för att rida Bosse en runda. Det är rätt hopplöst ridväder nu, tycker jag. Visst, det var rätt ljummet ute där solen var framme, men marken är frusen på de flesta ställen och ibland kommer det sjok med is.

Men Bosse var i alla fall pigg och trampade på rätt bra. Vi travade längs banvallen där han var lite spänd. Jag ser spår efter grisklövar överallt så jag tror att det är det han reagerar på. Han är ju normalt sett väldigt lugn när vi är ute.

Vi kom till en backe där det hade runnit vatten längs större delen av vägen och då blev jag glad över att jag hade lagt fem minuter på att brodda. Annars hade vi fått vända där...

Isbacke!

Västkustvinter
Vi var ute i ca 50 minuter och det blev en del trav, men mest skritt. Han fick i alla fall röra på sig. Kvalitetspassen får vänta tills det blir vår och mjuka grusvägar igen!

Nu ligger jag i soffan och kollar på världscuphoppningen från Leipzig. Det blir en lugn kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar