Sidor

onsdag 30 januari 2019

Onsdagslöpning

Idag har det varit en lång dag på jobbet känns det som. Jag går kursen arbetsmiljö för chefer och skyddsombud och det är mycket lagar och förordningar som skall hållas reda på. Jag hade faktiskt lite huvudvärk när jag äntligen fick sätta mig i bilen och köra hemåt.

Jag kunde ha tänkt att jag skulle spendera kvällen i soffan, men istället tänkte jag att lite frisk luft och en löprunda med vovvarna skulle göra mig gott.

På vägen hem hämtade jag ut ett paket, jag har nämligen beställt en ny kjol från Uhip. Jag älskar min kjol som jag har haft i två eller tre år nu, men den är inte riktigt så varm som jag vill ha den, så jag beställde en av modellen "Nordic" som är den serie plagg som är allra varmast. Ska bli kul att testa den imorgon kväll! Den var så skön när jag provade den inomhus i alla fall! Nu ska jag använda den gamla kjolen på jobbet då jag har så långt att gå och jag ofta fryser om benen.

När jag kom hem tog jag en kopp te och ett ägg för att försöka få tillbaka energin. Jag har ätit köpelunch på jobbet och förmodligen innehåller den alldeles för lite fett då jag inte håller mig mätt lika länge som på den mat jag lagar själv. Så imorgon blir det återigen matlåda!

Sedan tog jag in hästarna och så fixade jag med lite hushållsgrejer innan jag klädde om och tog på mig löparkläderna.

Som vanligt var det skönt att komma ut. Båda vovvarna fick följa med även idag och det är så kul att det äntligen funkar att ha med båda utan att de drar ihjäl mig.

Jag började att gå lite försiktigt till en början, men sprang rätt tidigt då jag tyckte att det kändes bra. Det var inte helt optimalt att springa med Icebugsen på asfalten, det kändes lite för hårt då de skorna inte är så väldämpade. Så jag gick lite grann innan jag kom in på en fin grusväg med lagom packad snö som blev ett snällare underlag.

Efter ett tag kände jag mig faktiskt lite trött. Jag har ju haft en känsla av att det är lätt att springa i princip varje pass de senaste veckorna, men nu fick jag en dipp och funderade på ifall jag skulle svänga hemåt när jag kom tillbaka till grushålan.

Fast när jag kom dit hade jag annat i tankarna och helt plötsligt befann jag mig på vägen ned mot Obbhult stationssamhälle och det kändes bättre igen att springa.

Höften sa inte ifrån idag heller, utan det kändes bra att springa. Vaderna har dock blivit lite stela, känner jag. Jag ska försöka komma ihåg att ta lite magnesium innan jag går och lägger mig så att jag inte riskerar någon kramp.

Totalt sprang jag faktiskt 6,3 km med några kortare gåpauser och det är jag riktigt nöjd med. Jag vet faktiskt inte när jag sprang så långt senast? (Kollade Garmin och såg att det var den 14:e juli förra året...)

Just nu verkar det som om höften blir bättre när jag springer och håller igång. Det är väldigt goda tecken! Detta verkar bli den mest aktiva veckan på länge och jag mår så bra, faktiskt! Imorgon blir det ridning igen och det ser jag verkligen fram emot!

Dagens runda!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar