Sidor

söndag 13 januari 2019

Bokföringsväder

Vilken kombination! Riduppehåll pga att Bosse saknar bakskor och en regnig söndag. Nu fanns det inga ursäkter längre; dags att göra bokföringen!

Men jag började med att fixa veckans fakturor åt Himle Transport. Trots att jag egentligen har avsagt mig uppdraget. Men det går smidigare nu. Jag behöver inte överge mina torsdagskvällar. Men det tar ändå tid. Tid som jag inte känner att jag har.

Men när jag ändå satt på kontoret i alla papper var det ju bara till att fortsätta med bokföringen när jag var klar med fakturorna. Återigen har jag tappat den goda rutin jag hade i början av året då jag gick igenom företagskontot en gång i veckan och bokförde det som skulle bokföras. Blev sällan mer än tre transaktioner. Ibland inga alls.

Men någon gång i somras (hade bokfört till och med mitten av juni) tappade jag det hela och sedan dess har jag inte gjort någonting. Så alltså ett halvt år att bokföra. Tur att jag inte har så många affärshändelser i mitt lilla företag.

Jag började jobba vid niotiden och blev precis klar till strax innan klockan 14. Jag var ju tvungen att vara klar då eftersom världscupshoppningen började kl 14 på SVTplay.

Så nu har jag bokfört allt till och med dags dato och det känns så jäkla gött! Jag har sparat ned de årsbesked jag har fått men inte kunnat ladda upp dem i Mittkontor än. Så snart är allt klart för bokslut och deklaration!

Nu när jag är back on track ska jag försöka få till en rutin att kolla företagskontot när jag ändå skriver fakturorna så att det blir gjort och framför allt så att det blir mindre jobb varje gång. Det är inte jättekul att lägga en hel söndag på pappersarbete även om det regnar och är tråkigt väder!

Men nu ska jag kolla på hoppningen. Heja Peder och Steffi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar