Sidor

söndag 27 januari 2019

Snöstorm

Idag vaknade jag till vinande vind utanför fönstret. Jag hade sett på väderprognosen att det skulle bli lite snö idag, men här kan man aldrig vara säker på att det blir snö och inte regn istället. Men när jag drog upp rullgardinen såg jag att det var snö som föll. Så härligt!

När jag kom ut insåg jag att det hade kommit en hel del snö och att det blåste rätt rejält. Snön hade yrt in i stallet vid dörrarna och Bosse tyckte att det såg lite knasigt ut med snö i stallet..

Spanar på snön vid dörren
Båda hästarna sprang ut i hagen och jag fixade stallet innan jag gick in och åt frukost. Efter frukost for vi till sjukhuset och hälsade på mor en stund. Hon var pigg och glad idag!

Sedan körde vi hem igen och jag gick ut och tog in hästarna. Dags för en ridtur i snön! Jag funderade lite på ifall jag skulle longera honom innan jag satt upp idag, men jag tänkte att han är nog lite lugnare idag än igår.

Jag broddade och gjorde i ordning honom innan vi stack ut. Han var betydligt lugnare redan från start idag! Trots att snön piskade oss i ansiktet när vi red ut på åkern. Han var pigg, men inte lika fjantig som igår. Så skönt!

Vi traskade upp i skogen och där blåste det lite mindre och var riktigt fint. Vi red upp våran grusväg som vi brukar galoppera på och där fick han trava tills han föll in i galopp. Lugnt till en början, men sedan började han hoppa och studsa och skjuta rygg. Jag fick ner honom i trav och vi travade vidare och sedan galopp igen och så gjorde han några fler skutt, varav ett faktiskt fick mig lite ur balans men precis då fick jag fram honom igen så att han fortsatte galoppera istället.

Mysigt i snön
Vi travade runt lite på åkern och jag försökte få honom att galoppera, men det ville inte han. Han bara tjurade ihop och jag ville inte utmana ödet och få fler flygturer, så jag lät honom trava istället.

Oändligt med snö!

Tyvärr var snön lite kramig, så det blev faktiskt lite styltor trots snösulorna, vilket gjorde att han halkade lite obehagligt på grusvägen (som nu är isbeklädd). Så när vi kom av åkern valde jag att rida hem istället. Jag hade tänkt att rida ner till gärdet också, men pga halkan så ändrade jag mig.

Men det blev i alla fall en bra tur. Bosse fick rasta sig och det var skönt att han inte var som igår i alla fall även om han var pigg och glad. Betydligt mer kontrollerbar idag!

Nu hoppas jag att denna underbara snö får ligga kvar ett tag så att vi kan fortsätta galoppera på åkrarna framöver! Hade varit så mysigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar