Sidor

onsdag 30 augusti 2017

Källar-projekt, torkrummet

Denna onsdag började med strömavbrott. Jag vaknade av att Magnus väckarklocka i telefonen ringde flera gånger och till sist började jag undra om det inte var dags för mig att gå upp. Jag vände mig mot min klockradio och såg att den var släckt. Min första tanke var "vem f-n har dragit ut sladden ur kontakten???" innan jag insåg att det var strömavbrott.

Strömavbrotten brukar inte vara så långvariga, så jag låg kvar i sängen en stund, för jag skulle ju duscha och göra mig i ordning till jobbet. När vi inte har någon ström har vi inte heller något vatten, eller vi har så mycket vatten som finns i hydrofortanken och det är inte så mycket.

Men strömmen kom inte tillbaka så jag gick upp. Pillade i kontaktlinserna i halvmörker och hittade lyckligtvis två kokta ägg i kylskåpet så att jag fick lite frukost. Jag tog en väldigt snabb dusch i kallt vatten innan jag åkte också.

Två timmar och 36 minuter var strömmen borta enligt Varbergsortens el, så det var ju en stund.

I eftermiddags hade jag kollat in väderprognosen och sett att det skulle regna hela kvällen, så jag tänkte att det var perfekt väder för att börja måla i källaren. Vi ska ju fräscha upp torkrummet och tvättstugan. Så jag åkte till Tvååker och köpte färg. Fick även tag i golvfärg som bara skulle rollas på två gånger. Smidigt! Och mycket billigare än att behöva lägga klinkers!

När jag kom hem gjorde jag en kycklinggryta och åt innan jag tog på mig målarkläderna och gav mig ner i källaren. Såhär såg det ut innan jag började måla:

Grått o trist
Det där jäkla elementet hade ju varit grymt bra om det hade fungerat. Det gör det inte. Så jag funderar på ifall det går att ta bort. Vi ska ju ändå ha hit rörmokare, så jag ska passa på att fråga om det också.

"Vacker" dörr

Bortersta hörnet omålat
Det var ganska mysigt att måla. Jag hade min bluetooth-högtalare igång och körde ett gäng poddar som jag inte har hunnit lyssna på. Hann igenom tre stycken och en påbörjad! Perfekt sätt att få tiden att gå!

Totalt tog det ca tre timmar att måla väggar och tak. Tacksamt nog är taket så lågt att det är förhållandevis enkelt att måla det utan att behöva stå på någon pall eller så, vilket gör det väldigt smidigt.

Det är verkligen fascinerande vilket enorm effekt den vita färgen har på hela rummet. Det växte ju flera kvadratmeter. Och så blev det genast mycket trevligare och "renare". Såhär fint blev det:

Samma hörn fast målat en gång

Färgen jag använder heter Milltex 20 och är tonad vit.

Jag ska måla det en gång till innan jag ger mig på golvet, så det är snart klart. Jag har lite funderingar på hur jag ska göra med torkställningar/linor. Det finns ju krokar för att hänga upp tvättlinor i, men det finns ju utdragbara torklinor som ju inte är i vägen när de inte används. Jag får fundera på hur jag ska göra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar