Sidor

tisdag 8 augusti 2017

Prins Bertils stig

Idag har Selma och jag varit på utflykt. Jag tog mitt sommarkort från Hallandstrafiken och åkte buss in till Varberg. Selma har aldrig åkt buss tidigare, så det var lite spännande att se hur hon reagerade på det. Det gick väldigt bra!
Väntar på bussen
Hon låg och sov i princip hela vägen. Hon bara lyfte på huvudet när bussen stannade och folk gick av, så det var väldigt lugnt.

Buss-hunden vilar
I Varberg tog vi en sväng i parken vid taxistationen och där både kissade och bajsade hon så att hon var väl förberedd för nästa åkdon, nämligen tåget.

Väntar på tåget
Även tågresan gick bra. Hon låg och bredde ut sig på golvet så att folk fick hoppa över henne, vilket inte var något som hon brydde sig om alls.

Tåg-hund
I Halmstad väntade vi in Emelie som kom från jobbet i Ängelholm. Planen för dagen var att gå Prins Bertils stig till Tylösand och sedan ta bussen därifrån till centrum och åka vidare hemåt.

Det var en helt underbar dag! Soligt och varmt. Lite väl varmt för att vandra, kanske, men det var mycket skugga i skogspartierna som räddade oss från att brinna upp.

Selma tyckte att det var jättekul att få gå intill vattnet och se något annat än det hon är van vid. Jag hade med mig vatten som hon fick dricka när vi stannade och hon passade också på att svalka sig, först i Nissan och sedan i något vattenhål närmare Tylösand.

Vid ett tillfälle trodde vi att vi hade av misstag hamnat på en nudiststrand då vi lade märke på en naken man. Men det var ingen nudiststrand. Han hade bara inga kläder på sig. Helt oblyg. Vi passerade snabbt:).

Vi landade i Halmstad strax innan nio och vi tog bussen från Tylösand 13:07, så det var en härlig runda att gå. Det är ju grymt fint längs hela stigen och det är varierat. Sandstränder och klippor. Kan verkligen rekommenderas!


En del av stigen

Selma och jag vid havet!

Lite asfalt som omväxling

En av de små sandstränderna

Tylösand i sikte
Det gick bra att åka buss även in till Halmstad centrum, men när vi skulle med tåget var det tjugo minuter försenat. Eftersom bussen hemåt från Varberg går två minuter innan tåget kommer till stationen (hur jävla svårt kan det vara att synka bussarna med tåget????) gick det snabbare för mig att gå av i Falkenberg, ta bussen till Ullared och därifrån ta bussen mot Rolfstorp.

På bussen mellan Falkenberg och Ullared satt en man som betedde sig lite märkligt. Först ifrågasatte han om hunden verkligen skulle vara längst bak. Det hade busschauffören sagt till mig, så jag var säker på min sak och han accepterade.

Kort därefter nös han rakt ut i gången på bussen och det flög ut snor och päck över hela golvet. Så jävla äckligt! Han hade nog inte fått lära sig att hålla för truten när man nyser...

Plötsligt hörde jag ett pysande som ljudet av när man öppnar en ölburk och lade samtidigt märke till att det luktade lite unket av öl. Mannen som ifrågasatt mig och Selma halsade en halvliter öl och några minuter senare pyste det till igen. Ännu en halv liter öl som halsades... Ja, det finns en del märkliga människor...

Summa summarum var det en väldigt trevlig trip vi gjorde, Emelie, Selma och jag. Det var väldigt smidigt att ha med sig hunden på bussen. Gratis åkte hon också. Får se ifall det blir någon mer tur denna vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar