Sidor

lördag 12 augusti 2017

Regn-dag

Idag har det regnat i princip hela dagen. Så trist! MEN, då får man se till att ha saker att göra inomhus istället. Och det hade jag. Jag har tvättat sedan igår och nu fanns det massor av tvätt att sortera och även en hel del att fortsätta tvätta.

Jag passade också på att stryka de skjortor som var tvättade. Så gött att bara kunna ta dem direkt ur garderoben och ta på sig dem och kila iväg till jobbet!

Det första jag gjorde idag efter att jag hade ätit frukost var att köra till Ullared för att leta upp ett par sandaletter. Jag har ett par som är lite stora, så de bara glappar runt, vilket leder till att jag nästan går omkull emellanåt.

Jag tänkte att det var rätt tid nu, när sommaren i princip är slut. Och det var det. Jag hittade direkt två par skor som jag gillade, provade dem och bestämde mig för det ena paret. Det bästa av allt var att det var nedsatt pris, så jag betalade endast 299 kr för ett par skor som hade 499 kr som ordinarie pris.

När jag nästan var klar med strykningen kom Elinore och Jocke och lämnade av Thor, eftersom de skulle på kräftskiva ikväll. Han skrek i princip oavbrutet tills Magnus gick och lade honom för att sova middag. Skrikiga ungar är inte min grej...

Men efter att han hade sovit blev han riktigt trevlig och han lekte först med morfar och gammelfarmor och sedan gick vi en runda. En runda som blev ett riktigt safari. Det var får, kor, hästar och får igen innan vi kom hem.

När vi precis hade kommit hem bröt ovädret ut och det regnade på riktigt ordentligt. Jag var ute och hämtade grönsaker och potatis till kvällsmaten och jag blev rätt blöt trots att jag hade klätt på mig regnrocken.

Vi åt pulled pork gjord på en skinkstek som vi hade i frysen. Den stod på i gjutjärnsgrytan i ugnen i närmare 7 timmar. Men jäklar vad gott det blev! Till och med Thor åt det med glädje.

Nu är det lugnt igen. Thor har somnat och vi får hoppas att alla intryck, frisk luft och mat har gjort att han sover hela natten!

Våra fina vovvar!
Igår passade jag på att trimma Helga. Hennes päls hade växt ut igen. På bilden ovan syns hur hon såg ut före och här kommer en efter-bild:

Fintax!
Igår hämtade jag första egenodlade paprikan. Direkt från växthuset och grymt god!

Egenodlad paprika
Nelly var trött igår och somnade på rygg i sängen här inne:

Trött vovve!

Lekstund med morfar, gammelfarmor och Selma

Med morfar i lastmaskins-skopan

Pulled pork var mumsigt!
Det var faktiskt första gången jag gjorde pulled pork själv. Jag har ätit det vid några tillfällen. Det blev grymt gott och är definitivt något som jag kommer att göra igen. Det bästa är att det i princip sköter sig själv hela dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar