Sidor

söndag 13 augusti 2017

Ridtur

Efter morgonens löptur med Selma slängde jag på mig ridkläderna och gav mig ut till hästarna. Fantastiskt nog stod de vid vattenbaljorna som är belägna så nära stallet man kan komma i hagen.

Pelle fick komma ut idag. Han är verkligen en härlig häst. Så trött, så trött. Han var så trött att han stod och högfärdshostade medan jag gjorde i ordning honom. Han brukar kunna göra det när man ska trava, för att försöka få mig att tro att han är sjuk. Nu försökte han alltså innan vi ens kommit ut från stallet:).

Han tyckte i alla fall att det var skönt att bli borstad och kliad och stod och njöt på stallgången. Tyvärr så har styngflugorna gjort entré lagom tills blinningarna försvann, så jag fick plocka en del ägg från hans ben. De gillar dock inte Pelle lika mycket som de gillar Bosse...

Idag blåser det rätt ordentligt ute och då brukar Pelle vara lite extra stissig, så det var lite spännande att se hur detta skulle gå.

Mycket riktigt, var han lite spänd i början. Han tittade lite extra på saker och ting, men jag manade på honom lugnt och metodiskt och han köpte det och gick på framåt. Men tempot var inte det bästa. Han har helt klart lagt sig till med ett pensionärstempo. Men vad gör det när han går fram överallt? Det är ändå det viktigaste, tycker jag!

Vi skrittade på och när vi nästan var hemma gjorde han en plöstlig 180-graderssväng då han blev rädd för någonting i diket. Som tur var är jag rätt stabil i sadeln, trots avsaknaden av ridning på senaste tiden, så jag satt kvar utan att påverkas särskilt mycket.

Resten av vägen hem gick lugnt och bra. Jag var så nöjd med honom när vi kom hem! Det är nog första gången jag har ridit honom i blåst och det har gått såhär bra! Så kul!

Fina, coola Pelle!
När jag var klar med Pelle tog jag ut Bosse på stallgången och skulle plocka bort flugägg från honom. Vilket jobb! De sätter sig inte bara på hans ben utan även på halsen och magen. Många flugägg blir det! Så trist!

Hästarna var nöjda och glada när de fick traska ut i hagen igen. Jag fyllde även upp vattenbaljorna så att de har nytt fräscht vatten att gotta sig med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar