Sidor

söndag 6 augusti 2017

4 kg kantareller

Denna sommar är märklig. I princip inget regn, men kantarellerna växer ändå. Helt otroligt! Och kul såklart! Jag älskar verkligen att plocka svamp! Att gå där i skogen med ögonen i backen och så hittar man dem, de vackra gulingarna.

Magnus och jag gjorde efter många om och men en runda till skogen idag. Regnet hängde i luften till en början, men sedan kom solen fram. Jag hittade direkt ganska mycket svamp. Jag som trodde att jag hade länsat just det stället, men där fanns visst mer.

Sedan åkte vi vidare till Magnus hemliga svampställe. Vi gick över stock och sten genom mossar och tätskog och jag undrade om vi någonsin skulle komma fram och ifall det var värt besväret.

Det var det! Det kändes som oändligt mycket svamp! Det var gula kantareller överallt! Det var bara till att sätta sig på huk och börja repa. De var stora och fina och sådär lagom blöta. Inte en torr svamp så långt ögat kunde nå.

Där och då föll jag in i en s.k. svamp-psykos och kunde inte svara på tilltal😁. Det är verkligen drömmen att hitta så mycket svamp!

Min svamppåse blev rätt full och jag fick problem med att orka bära den, men det var det värt.

Vi åkte till ännu ett ställe, men där hade vildsvinen rivit upp varenda svampställe. Jäkla svin!

Men när vi kom hem vägde vi den svamp vi hade hittat och enligt vågen var det 4 kg. Helt underbart! Det bästa av allt är att Magnus fixar rensningen, medan jag fixade mat och matlådor! Jämställdhet är bra!

Dagens skörd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar