Sidor

lördag 26 augusti 2017

Bosse på tur

Gårdagkvällen ägnades åt att titta på Ryttar-EM och vi fick se Sverige ta en fin lagsilvermedalj i hoppningen. Synd att både Malin och Douglas misslyckades, annars hade det blivit guld. Men shit happens, en silvermedalj är grymt bra!

Jag har inte köpt några biljetter till tävlingarna. Jag tycker det är hutlöst dyrt att betala 700 kr och uppåt för att sitta och frysa på Ullevi. Det är mycket lättare att få en överblick över hur det går när man sitter hemma också och så får man mer info om ryttare och hästar. Och det var ju inte fel att ta ett glas vin till det hela också.

Det var i alla fall så inspirerande att se alla duktiga ryttare och fina hästar så idag gick jag ut och hämtade mina egna hästar. Mot EM 2019. Eller inte:).

Bosse var i alla fall först ut idag. Det blev en tur mot Linnarp och runt Mute. Han var rätt lugn och cool idag. Han fick trava på några gräsåkrar och då blev han sur när jag bad om annan gångart än skritt, men jag gav mig inte, utan han fick komma fram i trav. Och när han väl travade tyckte han att det var skojigt att få springa lite.

Han bajsade på en grusväg där bilar kör, så jag hoppade av och sparkade undan det då det låg mitt i hjulspåren. Jag fick gå med honom en bit innan jag hittade något ställe där jag kunde få honom "mindre" så att jag kunde hoppa upp igen.

Vi fick ett tvärstopp vid en åker där det stod kärror och en tröska. Först stod han bara fastfrusen och verkade inte rädd för något. Det tog ett tag innan jag fick fram honom och då var han plötsligt rädd för kärran och för tröskan. Men han gick i alla fall framåt. Så störigt när han blir sådär istadig, men jag tycker ändå att jag kommer igenom det snabbare nu än tidigare.

Resten av vägen hem gick bra. Han var lite buskrädd för buskagen intill vägen av någon anledning. Det blåste och prasslade lite i löven och det brukar han inte bry sig om, men det var ju ett tag sedan han var ute sist.

Annars skötte han sig fint och jag var mycket nöjd med honom! Han är faktiskt rätt snäll ändå att rida, trots bristande träning. Och så är han rätt mysig att ha att göra med nu. Han gillar att bli borstad och står gärna och myser med mig på stallgången. Mys-Bosse!

Öronbild nästan hemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar