Sidor

lördag 2 september 2017

Mera torkrum och tvättstuga

Lördag och nu känner jag mig inne i renoverings-koma igen! Dagen började härligt med frukost på altanen. Solen sken och det var sådär lagom varmt som det kan vara på hösten. Men det blev sista utefrukosten för 2017. Efter att vi hade ätit klart tog vi ner möblerna och jag bar bort dem för avspolning innan vi ställer in dem.

Utefrukost
När frukostbestyren var klara gav jag mig ner i källaren. Dags att måla torkrummet andra och sista gången. Det gick väldigt bra. Mycket snabbare än första gången jag målade. Det blir ju lite lättare när det redan är färg på väggen. Färgen täckte bra och det blev väldigt bra resultat!

Då jag hade mer färg kvar passade jag på att börja måla även i tvättstugan. Den ska också få vita fina väggar. Det är annars ett rum som mer förknippas med dålig belysning och lite sådär skumt. Inte rent och fräscht som man vill ha det i en tvättstuga. Där saknas arbetsytor och där finns egentligen bara en tvättmaskin och torktumlare. Och en gammal dusch.

Vi har en plan för hur det ska se ut framöver. Det kommer att betyda omdragning av el och framdragning av vatten till den plats där vi planerar att ha tvättmaskin och torktumlare. Men redan nu kan jag alltså börja måla de väggar som nu är tomma från grejer. Och taket såklart. När torkrummet väl är klart kan jag flytta in alla grejer där så att jag får fritt spelrum i tvättstugan.

Påbörjad målning i tvättstugan
Dörren i hörnet på bilden går alltså in till torkrummet. Lite mer diskret färg på denna sidan av dörren:).

När jag målat så långt som jag kunde i tvättstugan bytte jag roller och gav mig på nästa målarjobb; golvet i torkrummet. Såhär såg det ut före:

Omålat, tråkigt betonggolv
Det var första gången jag målar ett golv, men det var väldigt smidigt, tycker jag. Det gick lätt och snabbt. Jag fick använda pensel intill väggarna för att inte få så fula kanter, men resten rollade jag bara och det gick som hejsan.

Jag är mycket nöjd med resultatet!

Målat betonggolv
Enligt burken skulle det redan efter tre timmar gå att måla om, så det låter ju jättebra! Färgen jag blev rekommenderad ser ut såhär:

Golvfärg
Jag tog den ljusaste grå som fanns och det är jag väldigt nöjd med. Den lyser verkligen upp hela rummet ännu mer!

Så vad ska jag göra i tre timmar nu då? Jo, jag "råkade" ge mig ut i svampskogen igår och kom hem med nästan en proppfull ICA-kasse med trattkantareller. Jag hittade även många fina gula kantareller och en jättefin Karl-Johan. Så nu ska jag "roa" mig med att rensa all svamp...
Svampskörd
Det finns verkligen extremt mycket trattkantareller i år och jag är så glad över det! Det har ju varit två torra höstar de senaste åren och då har det inte blivit några trattisar. I år ser det ut att bli fantastiskt bra med trattisar. De brukar ju växa fram tills det blir frost, så har vi tur kan det finnas svamp att plocka ett par månader till!

De jag plockade förra helgen lade jag i svamptorken. Jag tycker det är grymt bra att ha just torkade trattkantareller till att krydda maten med. Jag har fått en jättebra svampmortel av min käre bror och den använder jag till det.

Denna gång kommer jag att torka en del och förvälla och frysa in en del. Hoppas bara att vi har några burkar kvar att frysa in i, det har ju gått åt en del till de gula kantarellerna....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar