Sidor

tisdag 12 september 2017

Valpkurs och höst

Nu känns det som om hösten definitivt är här, trots att det bara är september. Det har regnat rejält de senaste dagarna och det börjar nu stå vatten på åkrar.

Igår var vi för första gången på valpkurs. Med oss hade vi Nelly. Det var väldigt spännande och lärorikt och det gick mycket bra. Det var mycket teori sådär första tillfället, men vi fick göra några kontaktövningar. Vi fick väldigt många bra tips som jag ser att vi kan applicera även på de andra två vovvarna. Sex tillfällen är det totalt, så nu är det fem kvar. Ska bli riktigt kul att fortsätta!

Idag var vi hemma från våra jobb ganska tidigt. Magnus hade en ambition om att göra en gjutform till tvättstugan, men han tappade tålamodet och konstaterade att det får vi göra till helgen när vi har mer tid och bättre ljus.

Jag passade då på att fixa lite i växthuset. Jag plockade bort alla tomat- och gurkplantor. Det fanns förvisso både tomater och gurkor kvar, men nu är det så kallt att de inte hinner mogna. Tomaterna var väldigt små också, så jag gav helt enkelt upp på att det skulle bli någon mer fantastisk skörd. De gurkor som var kvar sparade jag även om de var rätt små.

Jag sopade, tog bort lite ogräs i stenskarvarna, bar undan de tomma krukorna. Sedan släpade jag in utesoffan och bordet. Ska bli så mysigt att sitta där och njuta av de sista solstrålarna detta år. Hoppas på sol framöver, även om prognosen ser bister ut.

Vi kommer snart att få in el där också, så då kommer vi ha möjlighet till riktig belysning och någon typ av värmekälla, så det kan bli riktigt bra!

Det hann nästan bli mörkt medan jag höll på och jag bar aldrig ut dynorna, så jag bjuder på en bild från förra året. Ska fixa nya bilder när jag har hunnit göra i ordning lite mer.

Bild från förra året. Ska bli minst lika mysigt i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar