Sidor

onsdag 11 maj 2016

Rullskidor

Ännu en varm och solig dag. Och en varm och solig kväll. Idag var det dags för rullskidor. Jag packade bilen eftersom det är lite väl jobbigt att släpa på rullskidor, stavar och andra grejer ca en kilometer för att hitta en asfaltsväg.

Jag tog på mig alla grejer. Det var ju mycket idag. Knä- och armbågsskydd, vätskerygga i värmen och allt annat.

Jag gick ner för halva backen innan jag tog på mig skidorna. Just den backen har en sväng på slutet och lutar ganska bra, så man får upp farten där. Det började bra, inga bilar i vägen när jag väl kom iväg.

Jag stakade på vidare till nästa nedförsbacke. Inga bilar där heller och jag sjönk ner lite i fartställning, som Jonas visade mig i söndags. Kändes faktiskt stabilare än att stå rakt upp som jag brukar.

Jag mötte några bilar på vägen och då lyckades jag stanna där jag hade tänkt och det funkade bra med bromstekniken.

Jag körde ut på Tvååkervägen, hade en idé om att köra stakning med frånskjut mot Källäng, där vägen lutar lite lätt uppför. Men jag klarade inte av att koordinera mig till det. Hur jag än försöker så får jag inte till det. Och jag funderar på ifall jag gör fel även när jag kör på snöskidor?

Jag tog i alla fall en nedförsbacke till på Källängsvägen, körde uppför, vände och körde tillbaka.

Överlag känner jag mig faktiskt stabilare på rullskidorna nu än tidigare. Det är en härlig känsla! Jag fick dock lite ont i höger armbåge på slutet, vet inte riktigt vad det beror på. Sista backen hem diagonalade jag det kändes riktigt bra! Det får jag i alla fall till! Jag får väl kämpa på med frånskjutandet...

Här kommer rundan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar