Sidor

torsdag 19 maj 2016

Cykelpendling

Idag är det torsdag. I vanlig ordning är det fakturering på åkeriet. Och fantastiskt nog sammanföll detta med CYKELVÄDER! Dvs sol, inte för kallt och inte för mycket vind.

Jag vågade inte chansa på shorts idag, även om det var rätt ljummet ute, så hatar jag att frysa när jag cyklar. Och det visade sig vara rätt val. Jag hade kortärmat upptill, men en jacka med mig för säkerhets skull och det var lite svalt om armarna.

Det var rätt mycket vind på vägen ner, men jag tycker faktiskt inte att det är lika jobbigt med vind längre. Det gick snabbt och lätt ner till Himle, Dryga 14 km på 39 minuter är nog bland det snabbaste jag har kört den sträckan.

Det tog närmare två timmar att fakturera och när jag hoppade upp på cykeln för att ta mig hemåt var benen lite sura. Men jag körde på ändå. Lite högre fart, eftersom jag inte tänkte köra någon extrarunda den här gången. Jag har ju ett växthus hemma som väntar på att skruvas ihop och mina grönsaker behöver vatten.

Det gick riktigt bra att cykla hemåt också, jag cyklade inte samma väg, utan körde via Spannarp och Tvååkersvägen.Trots att jag hade mer backar denna vägen och det stiger rätt bra på vissa ställen så blev medelhastigheten högre denna väg. De 14 km tog 33 minuter, vilket innebär en snitthastighet på 25,5. Jag hade några kilometer över och strax under 30 km/h.

Det kändes bra och kul! Jag vill dock fortfarande ha någon längre runda i benen innan jag åker till Motala, men självförtroendet är ändå rätt högt nu.

Samtidigt som Tjejklassikern håller jag också på med ICA-klassikern. Där är jag snart i mål. Inte många kilometer kvar nu. Det borde jag lyckas ta nästa runda! Som kanske blir efter att växthuset har kommit upp...
ICA-klassikern

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar