Sidor

söndag 3 mars 2024

Trött helg

Söndag kväll igen och så är även denna helg över. Jag har varit riktigt trött denna helg. Vaknade halv sex igår, gick upp vid sju och fixade i ordning i stallet, tömde boxarna på blött spån och fyllde på nytt fräscht.

Åkte med Magnus på lite handlarrunda på förmiddagen. Det regnade och var allmänt trist väder. Så när vi kom hem igen tog jag en kopp te och lade mig i soffan. Sedan slumrade jag till där. Strax efter kl 16 kom jag ut, då hade det slutat regna så jag tog in hästarna och gjorde i ordning Compis för en uteritt.

Jag tvättade hans ben med skimmelshampo så de och hovarna blev så vita och fina! Håller en stund i alla fall!

Vi skrittade ner för Landbonnabacken och in vid Smeas, där han fick trava på grusvägen. Vi svängde vidare upp i grushålan och tog sedan vägen hem genom Skattagårdsskogen. Han är fortsatt pigg, men hittade inte på något bus, utan det var markbunden galopp. Skönt :).

Vi svängde mot den egna skogen och när vi kom ner bland granarna var det faktiskt rätt mörkt. Men härligt ändå att slippa pannlampan strax efter kl 18 på kvällarna!

Uteritts-Compisen

Idag lyckades jag sova till halv sju i alla fall, det var ju skönt. Det gick snabbt att fixa stallet idag, lättmockat med nyströdda boxar. Så jag hann in till Vasaloppets start. Jag hade ju planerat att cykla Vasaloppet i källaren, men jag känner mig fortfarande inte helt ok. Det känns som om jag ska bli förkyld hela tiden, men det bryter ju inte ut.

Jag orkade inte kolla på hela Vasaloppet, utan gick ut och körde in några lass ved. Sedan plockade jag undan hindren i paddocken och grävde bort två stora stenar som hade tryckt upp. Konstaterade att det fortfarande är så blött i bortre änden att det inte går att sladda än. Men vi ska nu få en vecka utan nederbörd och med en del sol, så senast nästa helg lär det gå fint att köra där!

Jag hade tänkt att gå en runda med hundarna, men när jag kom in och skulle byta kläder kände jag mig återigen orimligt trött och lade mig på soffan. Somnade inte den här gången och vid tvåtiden gick jag ut och hämtade Compis för en ridtur.

Det blev en härlig runda i Obbhultskogen. Han galopperade på fint i backarna där, men inte det där riktiga pigg-suget som han har haft tidigare. Men det märks att han har väldigt bra ork och styrka hela vägen.

När jag kom tillbaka hämtade jag in Donkey och Kalle och så gjorde jag i ordning Kalle. Skrapade lite päls, men det kom inte jättemycket, det är som om pälsfällningen har avtagit lite. 

Han fick komma ut i paddocken och jobbas från marken. Var jättefin idag. Så känslig för signaler. Och rätt koncentrerad trots att Magnus grejade med veden. Jag släppte honom så han fick springa lite. Till en början var han väldigt lugn och travade fint, men sedan for han iväg och gjorde lite bocksprång och hade sig i galoppen. Fräste lite, men han var ändå rätt lugn. Jag fick även honom att springa med mig lös, det är något jag har försökt flera gånger, men idag funkade det. Så det blev ett kul pass!

Söt-Kalle!

Efter passen med hästarna kände jag mig återigen onrmalt trött och lite skavig i halsen. Så jäkla drygt! Men jag ska gå ut och natta hästarna nu, sedan blir det sängen så hoppas jag att jag känner mig bättre imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar