Sidor

torsdag 28 mars 2024

Påskveckan

Denna vecka har faktiskt bjudit på lite sol och mer än 3 plusgrader! Helt otroligt. Både i måndags och tisdags red jag ut Compis efter jobbet, då var det vinterkläder och värmesulor på för att slippa frysa, men igår var det minsann hela 14 grader ute!

Jag hade släppt ut hästarna utan täcken eftersom väderprognosen sa att det skulle bli så varmt. Det kändes lite ångestladdat att släppa ut Compis utan täcke, speciellt eftersom han ska vara ren till långfredagen då han ska tävla. Men han var inte så smutsig när jag tog in honom igår.

Måndagsritt i solnedgången

Tisdagsritt med lite mer sol


Tisdagspromenad med pigga tjejjor


Gårdagens väderprognos


Gårdagens verkliga temperatur

Igår kväll red jag lite markarbete i paddocken. Compis var lite åt det lata hållet, men det var ju 10 grader varmare än vad vi är vana vid, så kanske inte så konstigt att han var lite matt.

Vi hade lite travbommar och galoppbommar på olika håll. Han kom igång fint på travbommarna till sist. I början var han krokig och saknade framåtbjudning, vilket gjorde det hela till en utmaning. Dock svarar han bra i galoppfattningarna, det är stor skillnad mot förra året då jag hade stora problem med att fatta galopp överhuvudtaget.

Han jobbade riktigt fint i galoppen och även över galoppbommarna. Jag jobbade också mycket med att renodla mina hjälper, lyssna in hans svar innan jag gick på mer och det blev riktigt bra till sist det också.

Efter tog vi en skrittur för att koppla ner och koppla av. Ett hyfsat pass blev det, men inte det bästa. Men vad gör det, det är ju imorgon han ska vara som bäst, när han ska tävla!

Kvällens övningar

Det blev en bra start på påskledigheten, första ledigheten sedan jul, som jag har längtat efter detta! Och nu är snart helvetesmånaden mars också slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar