Sidor

torsdag 28 mars 2024

Tävlingsförberedelser och Halmstadtur

Ledig dag idag, skärtorsdag. Så jäkla skönt! Men jag hade en tid att passa, jag skulle vara i Getinge kl 10. Så klockan ringde 06:30 och väckte mig faktiskt. Jag vaknade först kl 04:00, men tvingade mig själv att somna om och det gick faktiskt bra. Skönt att sova lite längre!

Jag gjorde i ordning stallet, släppte ut hästarna utan täcken även idag. Compis fick lite påfyllning av spån så att han inte ska bli alltför fläckig i natt när han ligger ner.

Jag åt en god frukost och drack en balja te innan jag gjorde mig i ordning och gav mig iväg. Jag köpte ägg på vägen ned, gjorde mitt besök i Getinge och sedan åkte jag ner till Halmstad och hämtad ut ett paket på DHL som de inte lyckades leverera på något vettigt sätt.

När jag ändå var i Halmstad körde jag även in till Hööks, köpte nummerlapp och ett par nya bakbensstrykkappor. Och sedan handlade jag lite mat på Citygross innan jag vände hemåt igen.

Vid 13-tiden var jag hemma igen och drack ytterligare en balja te innan jag gick ut och hämtade Kalle. Han var rätt lugn idag, trots att de andra var ute i hagen. Han blev bara lite taggad när de sprang runt där ute som två dårar, annars stod han lugnt och fint medan jag borstade honom och klippte manen och pannluggen. Han såg så välvårdad ut så!

Jag gav mig ut i paddocken med honom, men då började det regna och jag ville inte att Compis skulle bli blöt i pälsen innan jag skulle göra i ordning honom, så jag vände och ställde in alla tre i stallet.

Compis hade rullat sig ordentligt idag, på båda sidor, och blivit en riktig smutsgris! Såklart...

Smutsig på vänster sida

Lika smutsig på höger sida

Jag började med att borsta av honom ordentligt överallt. Jag tvättade mulen på honom som var svart av jord. Det gillade han inte... Men vad gör man?

Sedan ställde jag ut honom och började med att blöta svansen och massera in silvershampo. Sedan skrubbade jag alla hovar med såpa. Därefter tvättade jag alla benen med silvershampo. Eftersom jag hade ett extra starkt silvershampo kunde det inte sitta i mer än två minuter om inte benen skulle bli lila, så det var ett jäkla shamponerande och tvättande. Jag sköljde ur svansen och applicerade mer silvershampo.

När jag var klar med ben och svans började jag skölja av honom på vänster sida. Smutsen bara rann av, så det var ju bra. Sedan shamponerade jag honom med mer silvershampo. Jag vågade inte använda det skarpa shampot och jag tror han blev rätt ren ändå. Jag sköljde av honom igen och gav mig sedan på högersidan med samma procedur.

Ja, det tog en jäkla tid, men till sist hade jag iaf en något renare häst!


Nybadad

Jag ställde in honom på gången och flätade upp svansen. Tyckte att den var lite gul fortfarande, men hoppas att den ser vitare ut imorgon när den har torkat!

Flätad svans!

Jag slängde på honom Pelles gamla fleecetäcke med hals. Ett täcke som jag fick med Pelle när jag köpte honom 2007. Det har ju inte varit så välanvänt sedan 2010 då jag slutade tävla, men det är ett riktigt bra täcke att ha när man har tvättat sin häst inför tävling!

Jag passade på att tofsa hans man också i hopp om att den kanske kan lägga sig på en och samma sida, vi får se om det tricket funkar.


Fleecetäcke med hals!

Sedan lade jag på ett tunt stalltäcke ovanpå fleecetäcket. Så blev han redo för boxen!


Klar!

Han är ju normalt en rätt varm häst och han gillar inte när han blir för varm i sina täcken. Då börjar han bita sönder dem, så jag var lite orolig, men när jag lämnade stallet var han fortfarande inte varm så det blev rätt bra!

När jag var klar med tvättandet av Compis fick allihopa kvällsmat och sedan gjorde jag rent sadel, träns och sadelgjord, samt smorde in dem också. Det var välbehövligt, jag har slarvat lite med det i år, men det gick bra att få rent allting. Så klockan 18 var jag klar med allt som skulle göras! Vilken tid det tar! Jag har helt glömt detta från min egna "tävlingskarriär"... Och det ska väl erkännas att enda gången jag tvättade någon häst innan tävling var möjligtvis inför dressyrtävlingar. Annars behöver man ju inte göra det med en brun häst, de ser ju rena ut ändå. Men att ha en skimmel kräver helt klart mer jobb!

Men nu är vi iaf redo för morgondagen! Vi har stämt av med brorsan vilken tid vi ska vara där. Det är ju ponnytävling först och den är rätt dryg, så jag planerar att åka vid halv 11 imorgon. Rätt skönt att slippa stressa på morgonen, men det kommer att bli en lång dag. Men kul ska det bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar