Sidor

söndag 17 mars 2024

Kurs, ridning, aktiviteter

Jaha, ännu en vecka till handlingarna. Årets elfte och vi har passerat halvvägs i mars. Jag tycker faktiskt att mars är rätt trist. Det är en lång månad och våren håller sig på avstånd. I alla fall vädermässigt.

Onsdag till fredag tillbringade jag på Gullbrannagården, där jag gick en kurs i coachande ledarskap. Alltid kul att fräscha upp sina kunskaper kring gruppdynamik osv. Jag tar med mig massor av insikter om mig själv och tankar och idéer till kommande jobb. Så himla kul!

Jag vaknade tidigt i torsdags, närmare bestämt 04:22. Försökte somna om, men gav upp efter en halvtimme och började läsa en bok i väntan på ljuset. Det var en kass bok, men strax innan kl 6 tog jag på mig träningskläder och stack ut. Jag passerade över en bro över E20 och kom ner till stranden. Där fanns Kattegattleden så jag följde den norrut. 

Jag började gå, men blev så sugen på att springa, så det gjorde jag också. Ömsom gång, ömsom löpning. Kändes så himla bra. Som jag saknar att springa på morgnarna! Som jag saknar att springa överhuvudtaget. Men kroppen känns efteråt. Inte direkt efter eller när jag springer, men dagarna efter. Kanske går det att träna upp, jag ska nog försöka göra det. Få in två löppass i veckan plus cyklingen. Det borde gå!

Det var rätt kallt och blåsigt, även lite regn som slog i ansiktet, men vad gjorde det, det var ju så skönt att komma ut på morgonen!

Lite havsvyer

Jag sprang/gick 3 kilometer innan jag vände tillbaka. Ca 50 minuter var jag ute och det var gött att ta en dusch efteråt och sedan äta frukost.

Lite mer havsvyer

I fredags gick jag en runda på morgonen, då var jag ute i ca 40 minuter och vi hade ätit så himla ofta och mycket under torsdagen att jag kände att jag hoppade över frukosten. Jag var fortfarande mätt.

Sedan var det skönt att komma hem framåt eftermiddagen, krama taxen, Magnus och hästarna. Vi åt taccos till kvällsmat och sedan blev det en lugn kväll och tidig sänggång i vanlig ordning.

Igår vaknade jag återigen tidigt, fixade stallet och åkte till Gekås för att handla lite förbrukningsvaror och foder till hästarna. Efter det åt jag en god frukost och drack en god kopp te. Hundarna fick sig en förmiddagspromenad, det var riktigt blåsigt och inte vidare varmt, som sagt, mars är en seg månad!

Det var iaf skönt att komma ut och gå och röra på sig. Efter det landade jag en stund i soffan innan jag ryckte upp mig och tog med Compis ut på en tur i skogen.


Vovvepromenad

Compis var lugn till en början, men han blev rätt spänd i blåsten. Dock höll han sig bra i skinnet, vi galopperade och han höll sig på marken. Men vid ett tillfälle när vi travade skyggade han för något , flög iväg i galopp och hopp och blev lite svårstannad, men jag fick kontroll på honom till sist. Ja, han har verkligen blivit en pigg häst i år. Han skyggar för saker, hoppar och busar. 

Eftersom han inte gör några jättesprång så är det lätt att hänga med honom och jag känner aldrig att jag sitter löst, så han får väl busa då. Det är kul att han är pigg iaf!

Bushästen!

Regnet hängde i luften och vi fick lite regn på oss men det var bara en kort stund, sedan höll det sig borta och vi tog oss torrskodda hem.

Igår kväll när jag nattade hästarna snöade det faktiskt, men i morse syntes inget av det. Dock var det ett par minusgrader ute, så det var fruset i marken.

Jag lyckades sova ända till kl 6 idag, så skönt! Efter stallet satte jag mig i källaren och cyklade en stund. Det var soligt och fint ute, men kallt i nordanvinden, så det var skönt att sitta i källaren!

Efter det blev det frukost och sedan gick jag ut en runda med hundarna i solen.

Solrunda


Ännu mera sol


Taxen får aldrig nog av solen

Efter hundrundan blev det Compis som fick komma ut igen. Idag var det paddockpass. Vi fortsatte med övningen som vi gjorde i måndags. Han var lite mindre pigg idag, men jag fick igång honom efter ett tag. Travbommarna gjorde honom uppmärksam och bättre i traven. Och så gjorde galoppen bra nytta också, efter den blev han piggare! 

Vi travade över bommarna och cavallettisarna och sedan tog vi dem i galopp. Jag gjorde om travbommarna till krysshinder med travbom framför. Det gick väldigt bra, han landade i rätt galopp när vi vände åt vänster och bytte galopp i andra varvet. Så duktig kille!

Jag satte upp kryssen till rättuppstående och då fick han krut under hovarna! Han föll in i galopp lite för tidigt och då fick han för kort så han rev och då for han iväg, hoppade och busade. Men jag fick tillbaka honom och sedan kunde vi ta det igen, denna gången i trav hela vägen över travbommen och då hoppade han jättefint. Även om det var mindre energi än i måndags var han superfin! 

Jag kunde återigen hitta en rund och fin galopp där han verkligen drev på med båda bakbenen och galopperade rakt och fint. Vi kunde även göra fina skänkelvikningar i trav i slutet, så jag var så himla nöjd med honom!

Lite småhinder idag!

Paddocken var lite tung idag, så jag bestämde mig för att harva och ringvälta den för att få till bättre underlag. Så det har jag ägnat kvällen åt. Magnus var behjälplig och såg till att vi fick av harven och på ringvälten. Nu hoppas jag att det ska vara fint till nästa ridpass!

Magnus körde även in en ensilagebal till oss. Lite knivigt idag då den välte och hade sig. Men han löste det till sist, så glad över det, själv hade jag inte fixat det!

Nu ikväll blev det grill och lite käk som avslut på helgen och jag ska ta en dusch och sedan blir det tidig sänggång så att jag orkar upp i tid imorgon!

Nu är det bara en arbetsvecka kvar, sedan blir det äntligen lite ledigt i påskveckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar