Sidor

söndag 24 mars 2024

Laddat för tävling!

Jaha, ännu en vecka har passerat. Compis och jag tränade i torsdags. Vi körde lite markarbete. Först travbommar på volt och lite galopp på fyrkanten osv. Jag fick inte riktigt igång honom som jag ville i början, men efter att vi hade galopperat lite kom han igång.

Vi galopperade över bommar på medellinjen med 4 galoppsprång mellan. Ibland blev han lite ivrig och det blev svårt att räcka till, men jag tycker att vi löste det rätt bra ändå. Sista övningen var galopp på ena långsidan över tre upphöjda bommar med tre galoppsprång mellan. Även det gick helt ok. Vi satte några riktigt bra omgångar. Kul att träna som vanligt!

I fredags var jag sugen på att ta en uteritt när jag kom hem från jobbet. Solen sken och det var 9 plusgrader när jag körde hem. Men när jag väl kom ut så var det typ 3 plusgrader. Som det har varit hela jäkla mars. JAG HATAR MARS! Den är verkligen årets tråkigaste månad! Inte en enda gång har det varit över 10 plusgrader, mest har det varit 2-3 plusgrader och en hel del blåst. Kallt och jävligt! Jag ser så fram emot att denna månad ska ta slut, jag vill packa ihop alla vinterkläder nu, jag har levt i dem sedan i oktober!

Det enda bra med mars är att det går att rida i paddocken och den är faktiskt riktigt bra nu!

Igår sken faktiskt solen tidvis, men vinden var (såklart) kall. Magnus och jag åkte till Bruces handelsträdgård och köpte vårblommor som jag sedan planterade. Jag passade även på att plocka bort de döda delarna av vår forsythia så att det bara är fräscht fint kvar. Den har varit vissen rätt länge.

Det var mysigt att gå och plantera och göra fint runt om i trädgården. Hoppas på bra väder i påsk så att jag kan ta tag i att rensa odlingslådor, rabatter och diverse krukodlingar. Fint blev det nu iaf!


Lite vårblommor i köksträdgården

Mer blommor


Fint på altanen och framför dörren

Jag släpade även ut grindarna till ingången i trädgården så det blev också fint. Jag hann precis ta in hästarna och vila mig en stund i soffan innan brorsan ringde och meddelade att de var i Ullared och alltså på ingång.

Jag gick ut och gjorde rent Compisens smutsiga ben, sedan fick Hanna göra i ordning honom. Hon skrittade fram honom på vägen medan brorsan och jag bar fram lite fler hinder så att hon kunde rida bana och testa honom lite.

Compis var lite seg i början, men kom igång efter ett tag när han fick travhoppa lite och galoppera över bommar. Det blev några missförstånd i början när de skulle hoppa, men det gick bättre och bättre. När de skulle hoppa bana första gången låg hindren runt 65-70 cm. Compis tyckte det var jättekul att hoppa så han accelererade och blev en riktig "rally-räka". Jäklar vad han for iväg och svansen gick runt som en propeller. Han fick kort på 18 meter och gick på 3,5 språng däremellan. Han skulle egentligen gå på 4 språng. Jag hade problem i somras med att få till färre än fem språng på den distansen...

Hanna fick rida lite volter för att lugna honom och kunna rida vidare i banan. Tokiga häst! Men sedan höjde vi upp ett hinder så fick hon prova lite på det och då började han backa av mycket bättre och sedan kunde de hoppa en hel bana på tänkt tävlingshöjd och det gick super! Så ja, de är redo för tävling på fredag! Så kul det ska bli!

Hanna och Compis



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar