Sidor

onsdag 22 februari 2017

Efter Tjejvasan...

...börjar våren! På riktigt! Det är då jag planerar att börja förså lite grönsaker och blommor, väcka pelargonerna och fylla hela huset med växtlighet. Jag är så laddad att jag nästan glömmer att det är dags för årets stora mål på lördag...

Jag tar det lugnt denna vecka, är inte så aktiv. Vädret tillåter ingen skidåkning, det är nämligen storm och i morse regnade det horisontellt. Det var väl ungefär en halv meter vatten på väg ut i hagen. Dock var det strålande sol under dagen, vilken jag och mina kollegor tog tillvara på under den dagliga lunchpromenaden.

När jag kom hem från jobbet lade jag märke till något härligt vårigt...

Årets första snödroppar!
Precis intill husväggen stod de och såg sådär fina ut. Så kul! Och det kommer ju knoppar både här och där i trädgården just nu. Så häftigt att se växtligheten vakna igen!

På söndag tänkte jag påbörja årets första sådd. Dags att driva upp lite kryddor. Spenat tänkte jag också så i syfte att ha det inomhus för direktätning. Det är ju salladsbrist i butikerna nu, så det kan vara smart att odla själv.

Jag har inventerat fröförrådet. Hittade en massa påsar med fröer som bara väntar på att sås. Så det blir inte så mycket att köpa som jag hade tänkt från början. Bra!

Några grejer att börja med!
Det får bli lite kompletteringsshoppning av jord och lite annat på söndag innan jag kan sätta igång!

Det här är också första året som jag har ett växthus där jag kan dra upp massor av plantor så snart det blir varmare ute!

2 kommentarer:

  1. Kolla bäst-före datum på fröerna så du inte jobbar dig i onödan...

    SvaraRadera
  2. Kolla bäst-före datum på fröerna så du inte jobbar dig i onödan...

    SvaraRadera